Noua scoli din Romania au primit o finantare totala in valoare de 0,6 milioane de euro de la distribuitorul de gaze si electricitate E.ON Romania. Compania, controlata de grupul german E.ON, a dotat cele noua scoli cu corpuri de iluminat eficiente energetic, astfel ca respectivele unitati de invatamant vor avea facturi mai mici.

Institutiile scolare care au beneficiat de acest ajutor sunt din judetele Caras-Severin, Bacau, Botosani, Maramures, Mures, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Timis;

Finantarea face parte dintr-un program inceput de E.ON in 2012 si a permis montarea a circa 6.000 de corpuri de iluminat si 15.000 de tuburi cu led mai economice si eficiente.

Programul derulat de E.ON a inclus, pana acum, 37 de unitati de invatamant din tara, din mediul rural si urban. In cadrul proiectului, au fost montate 15.300 de corpuri de iluminat si 37.000 de tuburi economice si cu led, suma investita fiind de aproape 1,6 milioane de euro.

Sectorul energiei electrice este unul dintre cei mai mari generatori de emisii poluante, alaturi de domeniile transporturilor si constructiilor. Energia electrica folosita in toata lumea cotribuie cu 40% la emisiile de gaze cu efect de sera, responsabile de incalzirea globala.

Citeste si:
Guvernul Ungariei finanteaza proiecte din Harghita, Covasna si Mures
Guvernul Ungariei finanteaza...

Motiv pentru care Uniunea Europeana incearca sa scada, pana in 2020, consumul de electricitate cu 20%. Atingerea acestei tinte este inclusiv la indemana cetatenilor, care isi pot eficientiza consumul si diminua, astfel, valoarea facturilor.

Esti interesat de metode de eficientizare a consumului de energie electrica la tine acasa sau la birou? Participa atunci la conferinta pe tema smart energy pe care WALL-STREET.RO o va organiza in 13 septembrie in Bucuresti. Participarea este gratuita.

Sursa foto: E.ON Romania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Educatia, fara ministru si fara rechizite inainte de inceperea scolii