”Ministerul Fondurilor Europene va lansa un program de 25 de milioane de euro intitulat «Profesori motivati in scoli defavorizate», un program prin care incercam sa gasim masuri, sa incurajam profesori buni, tineri, cu idei sa se instaleze si sa ramana in mediul rural tocmai pentru a contribui prin asta si la crearea unor conditii cat de cat apropiate intre scolile mai privilegiate din marile orase si cele din mediul rural”, a declarat premierul Dacian Ciolos, conform News.ro.

El a precizat ca este evidenta nevoia de profesionalizare a managementului scolar, adaugand ca, in aceasta toamna, Ministerul Educatiei organizeaza concursuri pentru ocuparea functiilor de directori la unitati de invatamant.

”De aceea, dupa o perioada de 10 ani, timp in care numirile au fost facute de multe ori pe criterii subiective, uneori in contradictie cu criteriile profesionale, am considerat ca a venit vremea unei schimbari. De aceea, in aceasta toamna Ministerul Educasiei organizeaza conscursuri pentru ocuparea functiilor de directori la unitati de invatamant, la gradinita si la liceu”, a aratat Ciolos.

Sursa foto: agerpresfoto