Producatorul de electricitate si energie E.ON Romania a investit suma de aproximativ 600.000 euro in achizitia si montarea a 6.000 de corpuri de iluminat si a aproximativ 15.000 de tuburi cu led, in 11 licee si scoli din 10 localitati din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Bacau, Neamt, Vaslui si Satu Mare.

Scolile incluse in proiect, 7 din mediul urban si 4 din mediul rural, au fost selectate impreuna cu autoritatile locale, fiind alese unitatile de invatamant la care in ultimii 5 ani nu au fost modernizate sursele de iluminat, acestea fiind vechi si ineficiente.

Tehnologia led asigura o economie considerabila de energie, consumul fiind cu circa 50% mai scazut decat iluminatul cu becuri fluorescente si cu circa 80% mai mic decat cel clasic, cu becuri incandescente. Totodata, durata medie de viata a tuburilor cu led este intre 40.000 si 70.000 ore, comparativ cu 15.000 de ore cat este durata de functionare a tuburilor neon fluorescente si 750 ore pentru becurile incandescente traditionale.

Actiunea este parte a proiectului "Energie in scolile copilariei", lansat in 2008, prin care, incepand cu anul 2012, E.ON a montat circa 9.300 de corpuri de iluminat si 22.000 de tuburi fluorescente, respectiv cu leduri, in licee si scoli, valoarea totala a investitiei fiind de circa 860.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri