Presedintele Klaus Iohannis a spus, luni, cu ocazia participarii la deschiderea anului scolar, ca educatia este calea spre succes si trebuie sa fie calea spre succes in Romania, nu coruptia, nepotismul, smecheria sau castigul facil, adaugand ca toti avem o responsabilitate pentru a transforma aceasta idee in realitate si pentru a aseza societatea romaneasca pe valori.

Presedintele Romaniei a aratat in discursul sau ca inceputul unui nou an scolar starneste pentru fiecare emotii diferite, amintiri sau sperante.
”Pasind aici, in mijlocul dumneavoastra, mi-am adus aminte de liceul meu de la Sibiu, liceul Brukenthal. Adolescent fiind, prima zi de scoala avea pentru mine un farmec aparte. Insemna venirea toamnei, sfarsitul vacantei, dar si reintalnirea cu colegii, cu prietenii, cu profesorii. Profesor fiind, asteptam cu nerabdare sa-mi vad elevii, sa redescopar cum au crescut, cum s-au maturizat, dar si sa-i cunosc pe boboci. Mai tarziu, am privit inceputul scolii ca primar, gandindu-ma ce am de facut pentru ca orasul meu sa aiba scoli mai bune”, a afirmat Iohannis, conform News.ro.

Seful statului a subliniat ca, astazi, s-a schimbat calitatea oficiala in care vine la inceperea anului scolar, dar ”emotia, curiozitatea de a-i cunoaste pe elevi si pe profesori si preocuparea pentru educatie si pentru scoala au ramas”.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj catre parinti: ”Stiu ca aveti griji, si nu putine. Stiu ca va ganditi la viitorul copiilor, la ce facultate vor face, ce loc de munca ar putea avea, unde este mai bine pentru ei. Stiu ca investiti in educatia lor si asteptati ca si societatea sa investeasca in ei, iar autoritatile sa-si faca datoria pentru ca ei sa aiba un viitor aici, in tara noastra”.

Iohannis s-a adresat in discurs si elevilor care au inceput prima zi de scoala. ”Dragi copii, asa incepe drumul vostru in viata, cu prima zi de scoala. Pasiti cu incredere pe acest drum, pentru ca aveti alaturi de voi pe profesori si pe parinti!”, a spus seful statului.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri