Presedintele Romaniei a aratat in discursul sau ca inceputul unui nou an scolar starneste pentru fiecare emotii diferite, amintiri sau sperante.
”Pasind aici, in mijlocul dumneavoastra, mi-am adus aminte de liceul meu de la Sibiu, liceul Brukenthal. Adolescent fiind, prima zi de scoala avea pentru mine un farmec aparte. Insemna venirea toamnei, sfarsitul vacantei, dar si reintalnirea cu colegii, cu prietenii, cu profesorii. Profesor fiind, asteptam cu nerabdare sa-mi vad elevii, sa redescopar cum au crescut, cum s-au maturizat, dar si sa-i cunosc pe boboci. Mai tarziu, am privit inceputul scolii ca primar, gandindu-ma ce am de facut pentru ca orasul meu sa aiba scoli mai bune”, a afirmat Iohannis, conform News.ro.

Seful statului a subliniat ca, astazi, s-a schimbat calitatea oficiala in care vine la inceperea anului scolar, dar ”emotia, curiozitatea de a-i cunoaste pe elevi si pe profesori si preocuparea pentru educatie si pentru scoala au ramas”.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj catre parinti: ”Stiu ca aveti griji, si nu putine. Stiu ca va ganditi la viitorul copiilor, la ce facultate vor face, ce loc de munca ar putea avea, unde este mai bine pentru ei. Stiu ca investiti in educatia lor si asteptati ca si societatea sa investeasca in ei, iar autoritatile sa-si faca datoria pentru ca ei sa aiba un viitor aici, in tara noastra”.

Iohannis s-a adresat in discurs si elevilor care au inceput prima zi de scoala. ”Dragi copii, asa incepe drumul vostru in viata, cu prima zi de scoala. Pasiti cu incredere pe acest drum, pentru ca aveti alaturi de voi pe profesori si pe parinti!”, a spus seful statului.

Sursa foto: agerpresfoto