Comisia de sanatate din Senat a respins, marti, modificarile la Legea antifumat, care apareau intr-o propunere legislativa semnata de parlamentari de la toate partidele si prin care se infiinteaza cluburi de fumatori si se redefineste spatiul public inchis, astfel incat sa se elimine interzicerea fumatului la terase. Decizia comisiei senatoriale vine dupa ce ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut, luni, un nou apel catre parlamentari pentru a "opri schilodirea legii antifumat", conform News.ro.

Comisia de sanatate a decis cu majoritate de voturi sa respinga modificarile la legea privind interzicerea fumatului in spatiile publice.
Potrivit propunerii legislative, se redefineste spatiul public inchis, fata de legea initiala privind interzicerea fumatului in spatiile publice inchise. Astfel, daca in legea aflata in vigoare spatiul public inchis este definit ca spatiul accesibil publicului, incadrat de doi pereti si avand acoperis, in noua propunere legislativa, spatiul public inchis este definit ca spatiul care are acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti, de jur imprejur.

Initiatorii au dorit, astfel, sa elimine interdictia de a se fuma pe terasele acoperite, asa cum este prevazut in prezent.
Propunerea legislativa mai prevede modificarea articolului 2, alineatul 2, prin care fumatul este permis numai in camere special amenajate sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritaore.
In plus, se adauga un nou alineat, care prevede ca fumatorii se pot constitui in asociatii si cluburi de fumatori, care pot amenaja spatii speciale destinate exclusiv fumatului si activitatii asociate fumatului.

Sursa foto: underworld / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Proiectul privind fumatul in spatii inchise are aviz negativ