Comisia de sanatate a decis cu majoritate de voturi sa respinga modificarile la legea privind interzicerea fumatului in spatiile publice.
Potrivit propunerii legislative, se redefineste spatiul public inchis, fata de legea initiala privind interzicerea fumatului in spatiile publice inchise. Astfel, daca in legea aflata in vigoare spatiul public inchis este definit ca spatiul accesibil publicului, incadrat de doi pereti si avand acoperis, in noua propunere legislativa, spatiul public inchis este definit ca spatiul care are acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti, de jur imprejur.

Initiatorii au dorit, astfel, sa elimine interdictia de a se fuma pe terasele acoperite, asa cum este prevazut in prezent.
Propunerea legislativa mai prevede modificarea articolului 2, alineatul 2, prin care fumatul este permis numai in camere special amenajate sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritaore.
In plus, se adauga un nou alineat, care prevede ca fumatorii se pot constitui in asociatii si cluburi de fumatori, care pot amenaja spatii speciale destinate exclusiv fumatului si activitatii asociate fumatului.

Sursa foto: underworld / Shutterstock.com