Circa 30% din spitalele din Romania functioneaza in cladiri cu risc seismic I sau II, a declarat, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, aratand ca este nevoie de investitii masive in infrastructura de sanatate.

“Potrivit unui studiu pe care Ministerul Sanatatii il va prezenta saptamana viitoare in ceea ce priveste starea infrastructurii de sanatate din Romania, circa 30% din spitalele din Romania functioneaza in cladiri cu risc seismic I sau II. Avem nevoie de investitii masive in infrastructura de sanatate din Romania”, a declarat Voiculescu, conform News.ro.

Acesta a mai spus ca in prezent nu exista bani pentru a cladi toate spitalele de care Romania are nevoie. In ceea ce priveste noile investitii, ministrul Sanatatii a mentionat ca are pregatite cinci proiecte regionale pentru a accesa 150 de milioane de euro, suma care provine din bani europeni, pentru construirea celor trei spitale regionale.

“Un lucru esential pentru investitii este pregatirea proiectelor. Sa stabilim unde vor fi facute aceste spitale si apoi sa facem un studiu de fezabilitate si dupa intocmim celelalte documente pentru inceperea licitatiilor. Avem in vedere construirea a trei spitale. Am selectat doua terenuri in Cluj si Craiova, pe care le-am primit de la Ministerul Apararii Nationale”, a declarat ministrul Sanatatii, precizand ca s-a intamplat in trecut sa fie ridicate cladiri care trebuiau sa devina spitale, in locuri unde nu existau utilitati. Voiculescu a mai spus ca la jumatatea anului viitor vor fi gata studiile de fezabilitate pentru toate cele trei spitale regionale din Cluj, Craiova si Iasi.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri