Cozile la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor s-ar produce din cauza faptului ca institutia are un deficit de personal de 22%, iar dintre cei 88 de angajati, doar 66 sunt prezenti, restul fiind in concedii. Oficialii institutiei sustin ca daca vor fi ocupate cele 16 posturi vacante si va fi suplimentat numarul de angajati, situatia s-ar normaliza, pentru ca s-ar putea lucra in doua ture zilnic, pana la ora 19.30, declara Prefectura Capitalei.

Potrivit Prefecturii Capitalei, situatia actuala de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti se datoreaza deficitului de personal de 22%, institutia avand 88 de cadre, dintre 22 sunt in concediu de odihna sau medical. Angajatii sunt repartizati pentru activitatile de lucru cu publicul la ghisee si pentru examinarea candidatilor la proba practica pentru obtinerea permisului auto, conform News.ro.

"Precizam ca pentru a veni in sprijinul cetatenilor, angajatii Serviciului au efectuat ore suplimentare, inclusiv in weekend, si si-au amanat efectuarea concediilor de odihna”, a aratat sursa citata.

O alta cauza pentru care se formeaza cozi la Serviciul Permise de Conducere este, potrivit Prefecturii Capitalei, inceperea cu intarziere a programului pentru innoirea parcului auto “Rabla”, respectiv in luna iunie, fata de anii anteriori cand a debutat in primavara, „ceea ce a condensat intr-o perioada mai scurta de timp un numar mult mai mare de solicitari, pe toate palierele de evidenta a vehiculelor”.

Oficialii Prefecturii sustin si ca, fata de aceeasi perioada a anului trecut, activitatea societatilor de leasing si a dealerilor de vehicule atat noi, cat si second-hand, a cunoscut o crestere, in medie, de 15%, in conditiile in care 80% dintre acesti agenti economici sunt concentrati in Bucuresti, iar 75% dintre vehiculele inmatriculate la cererea acestora sunt pentru utilizatori din afara Bucurestiului.

"Desi prin OUG 41/2016 s-au diversificat modalitatile de plata pentru obtinerea documentelor eliberate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti(online prin internet banking, virament bancar, mandat postal, plata la Trezorerie, plata direct la ghisee), se constata ca cetatenii prefera, in continuare, plata in numerar la ghiseu, ceea ce duce la cresterea timpilor de lucru”, mai arata Prefectura Capitalei.

Oficialii Prefecturii Capitalei spun ca o masura luata pentru reducerea timpului de asteptare la ghiseele Serviciului Permise de Conducere este ocuparea celor 16 posturi vacante, concursurile fiind incepute in luna noiembrie.

"Se estimeaza ca ocuparea celor 16 posturi vacante si suplimentarea cu alte functii va permite organizarea a doua ture, zilnic, intre 8.00 - 19.30, ceea ce ar presupune normalizarea situatiei. Mentionam ca in perioada aprilie - noiembrie 2016, un numar mai redus de personal a implementat un numar mai mare de lucrari fata de aceeasi perioada a anului trecut”, arata sursa citata.

De asemenea, o alta masura a fost punerea in functiune a unui sistem de eliberare a bonurilor de ordine la inmatriculari, aflat la parterul cladirii, acesta urmand sa fie extins, in luna decembrie, si la etaj, pentru activitatea pe linie de permise de conducere.

Oficialii Prefecturii Capitalei mai spun ca pentru a reduce timpul de asteptare la ghiseele Serviciului Permise de Conducere au fost initiate demersuri de implementare a unui sistem de programare online pentru depunerea documentelor. De asemenea, din luna septembrie a fost operationalizat un portal de inmatriculare a vehiculelor noi, disponibil pentru societatile de leasing si dealeri auto.

Sute de oameni stau la coada, joi, la Serviciul Permise de Conducere din Capitala, o situatie care se repeta de mai mult timp, cei care vin sa isi schimbe permisul sau sa inmatriculeze o masina fiind nevoiti sa astepte mai multe ore pana cand ajung la ghisee. La sediul de pe Soseaua Pipera din Capitala al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor s-a format inca de joi dimineata o coada care se intinde pana in curtea institutiei. Fie ca vor sa inmatriculeze o masina, sa isi shimbe permisul de conducere expirat sau sa se programeze la proba teoretica in vederea obtinerii acestuia, oamenii sunt nevoiti sa astepte mai multe ore pana ajung la ghisee.

Situatia de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor nu este noua, inca din vara fiind zile in care oamenii sunt nevoiti sa astepte la cozi foarte lungi.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri