Jandarmii vor patrula in zona spitalelor si vor interveni in cazul agresiunilor impotriva medicilor sau asistentelor, urmare a unui protocol incheiat de Ministerul Santatatii cu Ministerul Afacerilor Interne, scrie News.ro.

Ministerul Sanatatii spune stop violentei indreptate impotriva medicilor si a personalului medical si incepe colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne in scopul cresterii gradului de siguranta din spitalele publice. Jandarmii vor patrula in perimetrul unitatilor medicale publice si vor putea interveni prompt in orice situatie de agresiune indreptata impotriva medicilor sau a personalului medical, anunta Ministerul Sanatatii.

Ministrul Vlad Voiculescu scrie, pe pagina sa de Facebook, ca, din pacate, violentele indreptate impotriva medicilor si a personalului medical nu sunt atat de rare pe cat ne-am dori, iar in zone defavorizate, dar si in orasele si spitalele mari, aceste lucruri inca se intampla.

De aceea, Ministerul Sanatatii a redefinit colaborarea cu Ministerul Afacerilor Interne, semnand si un protocol in acest sens.

”Vitejii care nu se tem de angajatii firmelor de paza ar trebui sa stie ca de acum jandarmii vor patrula in perimetrul unitatilor medicale publice si stationarile se vor organiza in asa fel incat acesti domni (multi, antrenati si bine echipati) vor putea interveni prompt in orice situatie de agresiune indreptata impotriva medicilor sau a personalului medical. Si ca orice agresiune se pedepseste cu inchisoarea. De la 6 luni, la 12 ani”, avertizeaza Voiculescu.

Medic fals la un spital...
Citeste si: Medic fals la un spital public. A lucrat 10 ani cu pacientii

El subliniaza ca Politia are instructiuni clare, iar Parchetul abia asteapta.

Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne, Parchetul General si Directia Nationala Anticoruptie au semnat un protocol de colaborare, care prevede patrularea Jandarmeriei in perimetrul spitalelor, interventia de urgenta a Politiei si Jandarmeriei in cazul agresiunilor impotriva personalului medical, precum si alte masuri pentru cresterea gradului de siguranta in unitatile medicale.

Conform prevederilor legale, amenintarea personalului medical se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda, lovirea sau orice alte acte de violenta - inchisoare de la 6 luni la 3 ani, vatamarea corporala - inchisoare de la 6 luni la 6 ani, vatamarea corporala grava - inchisoare de la 3 la 12 ani.

Sindicatul Promedica: Cazul...
Citeste si: Sindicatul Promedica, despre cazul falsului chirurg


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
8 falsi fizicieni medicali, implicati in tratamente pentru cancer