Perioada de depunere a cererilor pentru finantarea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca este 12 - 23 iunie, a anuntat Ministerul Finantelor.

Schema de ajutor de stat presupune acordarea de granturi de la bugetul de stat in vederea investitiilor care creeaza noi locuri de munca, potrivit News.ro. Suma alocata este de 106,3 milioane de lei.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. 332/2014 il reprezinta dezvoltarea regionala prin sprijinirea investitiilor si crearea de noi locuri de munca, prin acordarea de sume sub forma de granturi, de la bugetul de stat, precum cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale”, se arata in comunicatul ministerului.

Cererile de acord pentru finantare, insotite de documuntele justificative necesare in prima etapa de evaluare, se transmit prin posta sau curier, cu solicitarea confirmarii de primire, sau se depun la Registratura generala a Ministerului Finantelor, mentionandu-se pe plic ”Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 332/2014”.

”Ministerul Finantelor Publice finalizeaza prima etapa de evaluare a cererilor de acord pentru finantare in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data inchiderii sesiunii de depunere si publica pe site rezultatul procesului de selectie”, se arata in comunicat.

Citeste si:
Munca peste hotare. Tot ce trebuie sa stii cand detasezi salariatii...
Munca peste hotare. Tot ce...

Pentru firmele selectate, ministerul finalizeaza a doua etapa de evaluare in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data la care intreaga documentatie este completa.

Cererile de acord pentru finantare inregistrate in afara perioadei 12-23 iunie 2017 se restituie firmelor, fara a fi considerate ulterior in procesul de analiza.

Sursa foto: Shutterstock/ blvdone

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cum explica ANOFM faptul ca doar 200 de someri au gasit un job in strainatate
Setari Cookie-uri