Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc joi, in jurul orei 14.00. Opt mineri au reusit sa se salveze, iar trei au fost dati disparuti. Salvatorii mineri au inceput operatiunile de cautare, iar dupa aproximativ sapte ore de interventie in subteranul minei au reusit sa ajunga la primul dintre minerii blocati de surparea produsa la aproximativ 400 de metri sub pamant. Barbatul, in varsta de 43 de ani, a fost purtat de salvatori pe o targa pana la iesirea din subteran, la Putul Sud, unde a fost preluat de un echipaj SMURD. El a fost transportat in coma indusa, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Floreasca din Capitala. Starea lui este stabila.

Cel de al doilea miner a fost salvat dupa o interventie de aproximativ 12 ore. El se afla intr-o zona protejata, nefiind afectat. Barbatul a suferit rani usoare, fiind transportat la spitalul din Petrosani.

Al treilea miner, in varsta de 39 ani, nu a supravietuit, el fiind scos decedat, dupa aproximativ 15 ore de cautari ale salvatorilor.

La momentul surparii tavanului galeriei, in abataj se aflau 11 mineri, opt dintre ei reusind sa se salveze. Tavanul galeriei, unde minerii faceau lucrari de consolidare, s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. Ei se aflau la o adancime de aproximativ 400 de metri.

Sursa foto: Agerpres / Irina Poenaru