Soferii de taxi din Bucuresti vor fi obligati sa isi instaleze POS-uri si sa ofere optiunea platii cu cardul clientilor, in vreme ce solicitarile de bacsis vor fi strict interzise, potrivit unui proiect al Primariei Capitalei care va modifica actualul regulament de taximetrie.

“Vom avea un proiect care va aduce imbunatatiri regulamentului actual de taximetrie si pe care toti soferii de taxi trebuie sa il respecte. Toti taximetristii vor fi obligati, sub sanctiuni severe, sa poata sa ofere clientului posibilitatea sa plateasca cu cardul. Asadar toti taximetristii vor trebui sa isi instaleze in colaborare cu bancile POS-uri pe masini. De asemenea, toti vor trebui, intr-un timp delimitat, sa aiba, prin companiile pe care le reprezinta, aplicatii; vrem ca orice client sa poata solicita un taxi atat prin telefon cat si prin aplicatii”, a declarat primarul Bucurestiului, Gabriela Firea.

Potrivit noului regulament, taximetristii nu vor mai avea voie sa refuze nicio cursa, in vreme ce fumatul si solicitarile de bacsis vor fi de asemenea interzise.

“In primul rand este interzisa in totalitate refuzarea unei curse; nuu mai au voie sa refuze sub diferite pretexte. De asemenea, sub sanctiuni drastice, vor fi interzise solicitarile de bonusuri. Soferii sunt obligati sa aiba o tinuta decenta, un comportament si limbaj adevat, sa nu fumeze in masina, sa nu dea muzica tare, sau sa asculte o muzica ce este in disonanta cu genul muzical preferat de client”, a mentionat Firea.

Nu in ultimul rand, taximetristilor le ve fi interzis sa poarte convorbiri telefonice in timpul curselor, sau sa initieze conversatii pe teme politicie, religioase sa sexuale cu pasagerii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri