Deputatul de Bucuresti Nicusor Dan, desemnat candidat al USR pentru Primaria Capitalei, a afirmat ca a castigat in instanta procesul impotriva unei hotarari a Consiliului General care prevedea obligativitatea folosirii unui dispecerat de catre taximetristi, taximetristii putand fi contactati doar prin telefon si statie, scrie Agerpres.


"In decembrie 2017, Firea propunea si Consiliul General vota un regulament prin care taximetristii puteau fi contactati doar prin telefon si statie, fiind amendati daca erau contactati prin aplicatiile inteligente (de exemplu Star Taxi). Ne duceam inapoi cu 10 ani. In 3 ianuarie 2018, am depus actiunea la Tribunalul Bucuresti impotriva hotararii. Saptamana trecuta, Curtea de Apel Bucuresti mi-a admis actiunea si a suspendat hotararea Consiliului General. Decizia este definitiva", a scris el pe Facebook.

Nicusor Dan considera ca o astfel de hotarare era impotriva intentiei de a transforma Bucurestiul intr-un 'smart city'.

"Cat tupeu sa spui ca vrei sa faci din Bucuresti un smart city si sa trimiti taximetria la telefon si statie. Din fericire, peste 6 luni putem schimba administratia Firea la vot. De aceea continui sa ma implic si merg inainte pentru Bucuresti 100%", a mai scris Nicusor Dan.

Citeste si:
FREE NOW estimeaza peste 250.000 de comenzi in noaptea dintre ani
Aplicatia de taxi si...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Nicusor Dan explica relatia cu Uniunea Fortelor Locale