Bodog: Pentru anul viitor este prevazut ca bugetul pentru medicina de familie sa se suplimenteze cu 278 mil. lei

Ministrul Sanatatii, Florian Bododg, a discutat in aceasta dimineata cu presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate despre revendicarile reprezentantilor medicilor de familie si anunta ca, pentru anul viitor este prevazut ca bugetul pentru medicina de familie sa se suplimenteze cu 278 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

“Urmaresc indeaproape discutiile dintre medicii de familie si conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate care au pornit de la premisa ca modificarile la contractul cadru trebuie sa vizeze debirocratizarea si eficientizarea sistemelor informatice. Am constatat ca, in prezent, dialogul se axeaza mai mult pe negocieri de ordin financiar. Ca urmare, incercand sa raspundem noilor solicitari primite din partea reprezentantilor medicilor de familie, pentru anul viitor este prevazut ca bugetul pentru medicina de familie sa se suplimenteze cu 278 milioane de lei. Consider ca numai printr-un parteneriat strans intre medici, autoritati si pacienti se poate realiza reforma in sanatate, iar aici rolul medicului de familie este unul extrem de important. Am avut numeroase intalniri cu reprezentantii medicilor de familie si am toata disponibilitatea pentru dialog si colaborare. Din punctul meu de vedere lucrurile se rezolva numai la masa dialogului”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

Astazi, medicii de familie au anuntat ca nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate incepand cu data de 3 ianuarie 2018, pentru ca nu au fost prelungite contractele de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari. Anuntul a fost facut de Societatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie.

Consultatiile in cabinetele medicilor de familie se vor efectua doar contra cost sau pro bono, in functie de decizia fiecarui medic.

Citeste si:
Este anul 2025, se comemoreaza 10 ani de la Colectiv
Este anul 2025, se...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri