Ministrul Muncii: Daca au scazut salariile in mediul privat inseamna ca angajatorul l-a furat pe angajat

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri ca angajatorii din mediul privat care au scazut salariile au vrut sa isi creasca profitul, deci ''l-au furat'' pe angajat, pentru ca in urma transferului contributiilor angajatorul are, cu salariile, aceeasi cheltuiala ca si anul trecut, noteaza Agerpres.

"Noi nu avem astfel de informatii de scaderi salariale din mediul privat. In orice caz, repet ca sa se inteleaga, ca poate nu s-a inteles, transferul contributiilor nu ar trebui sa afecteze netul angajatilor din privat, pentru ca este vorba de aceeasi cheltuiala a angajatorului pe care a avut-o si anul trecut. Daca le-au scazut salariile inseamna ca angajatorul a vrut sa isi creasca profitul si atat, deci l-a furat pe angajat, ca sa o spun mai pe romaneste. Nu este vina Codului fiscal", a spus Vasilescu, la Palatul Parlamentului, intrebata daca exista o solutie pentru angajatii din mediul privat carora le-au scazut salariile.

Totodata, ea a mentionat ca nu exista nicio varianta ca din cauza transferului contributiilor sa scada vreun salariu in mediul bugetar.

Sursa foto: Agerpres


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri