Cum vad angajatorii proiectul legii salarizarii unitare

"Asa cum au fost anuntate maririle de salarii, nu au sens. Banuiesc ca au fost mai bine gandite decat comunicate. Cred insa ca nu vor influenta foarte mult salariile din mediul privat, pentru ca planurile bugetare din mediul privat nu pot sa sara in aer. Pe de alta parte, cred ca se poate crea un clivaj intre angajatii din privat si cei din mediul public. Si asa perceptia este ca angajatii din mediul public nu sunt eficienti si depun o munca dezorganizata, care se oglindea in salariile pe care le aveau. Daca pentru acelasi tip de munca vor primi salarii mai mari, vor fi priviti si mai critic", spune Mirela Marinescu, director executive search in cadrul companiei de recurtare APT.

Ea considera ca si daca salariile in mediul public vor creste, statul are sanse mici sa devina un angajator dorit, deoarece noua generatie de angajati cauta, mai degraba, oportunitati de invatare.

"Zona publica nu va fi un debuseu pentru specialistii din piata pentru ca acolo nu au ce invata. Noi, ca angajatori, reusim sa atragem tineri in mediul privat prezentandu-le dinamicitatea industriei si posibilitatile de invatare si dezvoltare", a mai spus Marinescu.

Sursa foto: Shutterstock