"Sunt cateva astfel de spete", a spus ministrul, intrebat de ziaristi despre informatiile aparute in mediul online potrivit carora viitoarelor mame ar putea sa le fie calculata o indemnizatie mai mica.

Incepand de azi, au loc discutii la Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei, Casa de Pensii si Casa de Asigurari Sociale, astfel incat "joi sa venim cu o propunere de modificare astfel incat si aceasta situatie sa fie acoperita", a afirmat Teodorovici.

"Am mers pe principiul ca nimeni sa nu piarda, nimeni sa nu aiba de suferit", a adaugat el, sustinand ca "azi cel tarziu maine se vor inchide discutiile".

"Daca mai apar alte situatii, sper sa nu mai fie cazul", alte eventuale probleme vor fi rezolvate la nivelul comisiilor parlamentare, unde "se mai pot aduce si alte amendamente", a mai spus Eugen Teodorovici.

Mugur Isarescu este dispus sa...
Citeste si: Taxa pe lacomie, o "trasnaie" greu de inteles si pentru BNR

Angajatii aflati in concediu medical, aici incluzand viitoarele sau proaspetele mame care sunt in concediul pre sau post natal (in maxim de 126 zile), sunt afectati de noua ordonanta OUG 3/2018. De asemenea, veniturile micsorate pe perioada concediului prenatal vor influenta in sens negativ si indemnizatia de crestere copil ce urmeaza a fi primita.