Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis sa se autosesizeze cu privire la declaratia prim-ministrului Vasilica Dancila, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, potrivit unui comunicat transmis vineri.

"Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis sa se autosesizeze cu privire la declaratia doamnei Prim-ministru Dancila Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, in seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut urmatorul continut: <<Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna credinta>>”, se arata in comunicatul transmis.

Consiliul urmeaza sa organizeze audierea premierului Dancila si a moderatorului emisiunii, Mihai Gadea, in data de 20 februarie.

"In urma indeplinirii procedurii legale, C.N.C.D. va analiza declaratia in speta si comportamentul moderatorului, din perspectiva savarsirii unei posibile fapte de discriminare, prin incalcarea dreptului la demnitate umana a persoanelor cu autism", precizeaza CNCD.

Asociatia Autism Europa Bistrita a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania (CNCD), dupa ce premierul Viorica Dancila i-a catalogat, joi, in cadrul unei emisiuni de televiziune, drept "autisti" pe cei care "dezinformeaza UE" si solicita sa se ia "masurile impuse de lege pentru demnitari care jignesc mii de pacienti cu autism si utilizeaza un limbaj care instiga la dispret si desconsiderare, lezand demnitatea umana", a scris, pe Facebook, presedintele Asociatiei Autism Europa, Ana Dragu.

Premierul Romaniei si-a cerut scuze, vineri, pentru declaratia facuta. "Premierul Viorica Dancila isi cere scuze public pentru declaratia facuta in cadrul unei emisiuni televizate si precizeaza ca prin comparatia facuta nu a dorit sa aduca jigniri persoanelor cu tulburari din spectrul autismului", se arata in comunicatul publicat de Guvernul Romaniei.

Premierul Viorica Dancila a sustinut joi seara, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca vrea sa aiba o abordare transparenta cu liderii europeni si ca Monica Macovei a facut mult rau Romaniei prin atitudinea ei si prin faptul ca „si-a parat propria tara” in Parlamentul European. Premierul i-a catalogat drept „autisti” pe cei care „dezinformeaza UE, in ciuda faptului ca stiu adevarul”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri