Astfel, potrivit unui document postat de Ciprian Ciucu pe Facebook, DNA a cerut Politiei Locale Bucuresti sa ii puna la dispozitie mai multe documentele care au legatura cu procedura de achizitie a unui lot de incaltaminte (pantofi), a 30 de autoturisme Dacia Duster si a unei masini de topit zapada.

In plus, DNA a cerut si documentele ce au legatura cu desfasurarea, in anul 2017, a examenului de ocupare a functiei de director executiv in cadrul Directiei Siguranta si Ordine Publica.

Ce spune Gabriela Firea

Documentul a fost trimis de DNA catre Politia Locala pe 7 martie 2018.

Senatorii au amanat din nou...
Citeste si: Amanare in cazul Tariceanu. Cererea DNA, blocata iar de senatori

"Eu am aflat azi dimineata de la o postare a nui consilier general PNL. Cu asta se ocupa opozitia, cu delatiuni. Nu am stiut, probabil a fost trimisa adresa direct la Politia Locala", a tinut sa precizeze Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a precizat ca nu e nicio noutate, pentru ca, saptamanal, Primariei ii sunt solicitate diverse documente, vechi de 10 ani sau din mandatul actual, din partea DNA sau a altor institutii de ancheta.

"Nu am ce sa ascund, nu acopar pe nimeni, probabil ca acum s-a primit o sesizare de la bunii nostri prieteni din opozitie, care cu asta se ocupa, cu blocarea proiectelor, cu delatiunea, vor sa blocheze Bucurestiul si sa perpetueze modelul pagubos in care patru, cinci companii private erau mufate la bugetul Capitalei si castigau toate licitatiile", a explicat Firea.

"Ce era sa faca domnul consilier de la PNL, dupa ce seful lui i-a spus sa dea cu bata? A luat bata de dimineata, s-a dus cu ea pe Facebook si mi-a dat cu bata in cap", a adaugat primarul general.

Primaria Capitalei vrea sa...
Citeste si: Primaria Capitalei vrea sa acorde elevilor gratuitate pentru STB

Consilierul general PNL, Ciprian Ciucu, a criticat pe pagina sa de Facebook conducerea Politiei Locale Bucuresti si modul in care s-a desfasurat examenul pentru conducerea insititutiei.

"In legatura cu examenul despre care se intereseaza DNA, e ca la prosti. Prosti rau! Unul dintre concurenti, Toma Nistor, apropiat de Vasii, a scris corect subiectele din plicul celalalt, cel care nu a fost desfacut! Cel care a pierdut a facut contestatie, examenul nu s-a mai concretizat, dar Nistor e in politie, numit temporar", a scris Ciucu pe Facebook.

De asemenea, cu privire la masina de topit zapada, consilierul general PNL sustine ca prin faptul ca alte institutii au achizitionat astfel de utilaje a fost incalcata o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

"Despre cele 12 masini de topit zapada. La politie e doar una, dar trebuie sa intelegem contextul general. Masinile astea sunt luate de la acelasi furnizor de catre mai multe institutii din subordinea PMB.

Decizia in cazul imunitatii...
Citeste si: Decizia in cazul imunitatii lui Tariceanu a fost amanata pentru 2019

Li s-a cerut directorilor sa le cumpere (si asta duce catre varful PMB) si, cu toate ca au cam aceleasi capacitati, preturile variaza destul de mult, de ordinul ecilor de mii de euro. Aici au incalcat si Hotararea CGMB care contine strategia pe salubritate in care se spune clar ca obligativitatea achizitionarii acestor utilaje este a operatorului de salubritate", a notat Ciucu.