In 2017 au recidivat 38 la suta dintre detinuti, procent aflat in scadere

Potrivit raportului de bilant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in anul 2017 au recidivat 38 la suta dintre detinuti, un procent care se afla in scadere fata de anii trecuti. Cu toate acestea, au fost inregistrate aproape 100 de agresiuni asupra angajatilor din penitenciare, mai multe decat in ultimii doi ani, noteaza Ziare.com.

Cele mai multe infractiuni comise de cei ajunsi in detentie sunt cele impotriva persoanei (9.259), urmate de infractiuni contra patrimoniului (8.972) sau infractiuni privind traficul si consumul de droguri (1.904).

De asemenea, raportul mai arata ca anul trecut aproape 8.000 de persoane incarcerate au fost implicate in activitati lucrative, cele mai multe in activitati gospodaresti necesare locului de detinere. Acestea au castigat in total 48,9 milioane de lei.

In ceea ce priveste agresiunile asupra angajatilor, in 2017 au fost 95 de astfel de agresiuni, mai multe decat in 2016 (71) sau in 2013 (31 de agresiuni).

91 de decese in inchisoare, dintre care noua sinucideri

Citeste si:
Ce spune seful ANP despre situatia penitenciarelor
Seful ANP: Pentru a respecta...

Potrivit raportului, anul trecut au fost inregistrate 91 de decese in sistemul penitenciar, dintre care noua prin suicid.

Din cele 82 de decese din motive medicale, cele mai multe au fost cauzate de boli cardiovasculare

Celelalte 82 de decese au avut cauze medicale, cele mai multe fiind boli cardiovasculare, neoplazice, infectii cu HIV/SIDA, boli neurologice, respiratorii sau digestive.

Citeste si:
De ce Liviu Dragnea se va putea vaccina înainte de populația generală
De ce Liviu Dragnea se va...
Sursa foto: By Valery Evlakhov

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri