Familia Regala a dat statul roman in judecata si cere despagubiri de peste un milion de lei pentru padurile din zone de protectie pe care nu le poate exploata. Primul termen al procesului a fost fixat pe data de 2 mai, scrie Digi24.

Procesul, aflat pe rol la Curtea de Apel Oradea, a fost deschis de Majestatea sa Regele Mihai si este continuat acum de mostenitoarele sale, principesele Margareta, Elena, Sofia si Maria.

Obiectul este acordarea unor compensatii financiare de catre statul roman pentru produsele de masa lemnoasa pe care reprezentantii Casei Regale, in calitate de proprietari, nu le pot recolta de pe cele aproape 1300 de hectare de padure din judetul Arad, de pe domeniul de la Savarsin.

Statul roman acorda despagubiri in aceste situatii, pe baza unei hotarari de Guvern din iunie 2017. Nu este singura zona in care Casa Regala nu poate exploata padurea, suprafete similare mai sunt in judetele Brasov si Prahova.

Procesul care are obiect padurea din Savarsin trebuia sa inceapa la Tribunalul Bihor, care insa si-a declinat competenta de solutionare in favoarea Curtii de Apel Oradea.

Citeste si:
Poti fi concediat daca barfesti pe WhatsApp. Vezi in ce tara
Tara in care poti sa iti...

Primul termen al procesului din reprezentatii Casei Regale, ministerul Apelor si Padurilor si Garda Forestiera Bihor este fixat pe 2 mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Tanarul lovit de un glont vrea sa ceara despagubiri de la Jandarmerie