Romanii au consumat, lunar, in medie pe persoana, o cantitate de 8,121 kilograme de paine si produse de franzelarie, potrivit celor mai recent date ale Institutului National de Statistica, valabile pentru trimestrul al treilea al anului 2017, consultate de wall-street.ro. Pe locul al doilea in topul preferintelor de consum alimentar ale romanilor se afla legumele si conservele din legume (7,745 kilograme, in medie pe persoana, lunar) si fructele (4,158 kilograme, in medie pe persoana, lunar). Care a fost comportamentul de consum alimentar in functie de categoria profesionala si membrii carei categorii sunt cei mai mari consumatori de bauturi alcoolice? Raspunsul la aceste intrebari si la altele, in articolul de mai jos.

Carnea proaspata este abia pe locul al patrulea in topul celor mai consumate alimente de catre romani, cu o cantitate lunara de persoana, in medie, de 3,651 kilograme si este urmata de cartofi (3,118 kilograme, in medie pe persoana, lunar) si branzeturi si smantana (1,445 kilograme, in medie pe persoana, lunar).

Romanii au mai consumat, potrivit datelor Institutului National de Statistica, in medie pe persoana, lunar, 0,892 kilograme de faina, 0,781 kilograme de malai, 0,269 kilograme de paste fainoase, 0,465 kilograme de orez, 0,353 kilograme de peste (inclusiv produse si conserve din peste), 0,02 kilograme de unt, 0,839 kilograme de zahar, 0,23 kilograme de dulceata, gem, compot, jeleuri si 0,133 kilograme de ciocolata, bomboane, rahat si alte produse zaharoase.

Totodata, romanii au consumat, in medie, in fiecare dintre ultimele trei luni ale aceanului trecut, 12,62 oua si au baut 5,78 litri de lapte. Si pentru ca a venit vorba de bauturi, consumul lunar mediu pe persoana a fost de 2,624 litri de baturi alcoolice si de 5,951 litri de apa minerala si alte bauturi nealcoolice, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

La capitolul bauturi alcoolice, agricultorii au fost cei mai mari consumatori, cu 3,217 litri de persoana, in medie, pe luna. Pensionarii au consumat 2,691 litri de bauturii alcoolice pe luna, in medie pe persoana, salariatii – 2,558 litri, iar somerii – 1,528 litri. La consumul de apa minerala si alte bauturi nealcoolice, pe primul loc s-au situat salariatii, cu 7,119 litri in medie pe persoana, lunar, urmati de pensionari (5,395 litri), someri (4,12 litri) si agricultori (2,362 litri), potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Pe categorii sociale, painea (inclusiv produsele de franzelarie) a fost cel mai consumat aliment de catre salariati (7,839 kilograme in medie pe persoana, lunar). Pensionarii au mancat cel mai mult legume si conserve din legume (8,769 kilograme in medie pe persoana, lunar); somerii si agricultorii – paine si produse de franzelarie (8,107, respectiv 7,927 kilograme in medie pe persoana, lunar).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri