Pe primul loc in privinta produselor alimentare consumate de catre romani se situeaza legumele si conservele din legume. Lunar, la nivel national, o persoana consuma, in medie, 9,803 kilograme de legume si conserve din legume, potrivit datelor Institutului National de Statistica valabile pentru trimestrul al treilea al anului 2017. Paine si produsele de franzelarie sunt pe locul doi in topul preferintelor culinare ale romanilor, cu o cantitate medie lunara consumata de 8,334 kilograme de persoana. Nu carnea, ci fructele se situeaza pe locul trei, cu o cantitate lunara medie consumata de catre o persoana de 3,871 kilograme. Cum stau lucrurile din perspectiva comportamentului de consum al romanilor in functie de statutul profesional? Aflati din cele ce urmeaza.

Salariatii mananca multe legume si beau multa apa

Pe primul loc in topul produselor alimentare consumate de catre salariati se situeaza legumele si conservele din legume, cu o cantitate medie lunara consumata de catre o persoana de 9,278 kilograme, potrivit celor mai recente date disponibile ale Institutului National de Statistica, valabile pentru trimestrul al treilea al anului trecut. Salariatii mananca si multa paine si multe produse de franzelarie: in medie, in fiecare luna, un salariat consuma 7,981 de astfel de produse alimentare. Fructele sunt pe locul trei in clasamentul preferintelor culinare ale salariatilor, cu o cantitate medie lunara consumata de 3,945 kilograme. Salariatii beau cea mai mare cantitate de bauturi nealcoolice in fiecare luna, in medie, dintre toate categoriile sociale analizate: 7,585 litri. Din perspectiva bauturilor alcoolice, salariatii se situeaza pe locul al doilea, cu o cantitate de 2,74 litri consumata in medie, in fiecare luna. Un salariat mananca, in fiecare luna, in medie, 12,717 oua si bea 3,467 litri de lapte.

Pensionarii: legume, fructe si paine

Top 3 produse alimentare consumate lunar de catre pensionari arata la fel ca in cazul salariatilor: legume, paine si produse de franzelarie, fructe. Cantitatile insa difera: un pensionar consuma, in medie, in fiecare luna, 10,987 kilograme de legume si conserve din legume, potrivit datelor Institutului National de Statistica; 8,71 kilograme de paine si produse de franzelarie si 4,122 kilograme de fructe. Un pensionar bea, in medie, pe luna, 5,671 litri de bauturi nealcoolice si 2,739 litri de bauturi alcoolice. Un pensionar mananca, in fiecare luna, in medie, 15,1 oua si bea 6,158 litri de lapte.

Agricultorii, mai multa carne si mai mult alcool

Agricultorii consuma mai multa carne proaspata decat restul categoriilor sociale analizate: 3,229 kilograme in medie, pe luna, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Totusi, legumele si conservele din legume sunt si in cazul lor pe primul loc in clasamentul produselor alimentare consumate, cu o cantitate medie lunara de 9,375 kilograme. Painea si produsele de franzelarie inseamna, in cazul agricultorilor, o cantitate medie lunara consumata de catre o persoana de 8,789 kilograme. La capitolul bauturi alcoolice, agricultorii sunt campioni in privinta consumului lunar mediu: 3,251 litri; in timp ce la bauturi nealcoolice sunt pe ultimul loc, cu o cantitate medie lunara consumata de 2,716 litri. Un agricultor mananca, in fiecare luna, in medie, 14,177 oua si bea 6,224 litri de lapte.

Ce mananca si ce beau somerii?

Pe primul loc in topul produselor alimentare consumate de catre someri se afla painea si produsele de franzelarie, cu o cantitate consumata de catre o persoana, in medie, lunar, de 8,619 kilograme. Urmeaza legumele si conservele din legume (7,712 kilograme de persoana, in medie, pe luna, potrivit datelor Institutului National de Statistica) si fructele (3,34 kilograme). In cazul somerilor, cartofii sunt alimente mai consumate decat carnea, cu o cantitate medie lunara de 3,012 kilograme fata de 2,873 kilograme de carne. Somerii sunt pe ultimul loc, in cadrul categoriilor sociale analizate, in privinta consumului mediu lunar de bauturi alcoolice, cu 2,131 litri si pe al doilea din punct de vedere al consumului de bauturi nealcoolice – 5,921 litri. Un somer mananca, in fiecare luna, in medie, 12,996 oua si bea 4,472 litri de lapte.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri