Cel mai consumat produs alimentar de catre romani in fiecare luna, in medie de persoana, este in continuare painea, cu o cantitate de 7,988 kilograme. In clasamentul celor mai consumate produse alimentare urmeaza legumele si conservele din legume si carnea proaspata, potrivit datelor Institutului National de Statistica valabile pentru trimestrul al doilea din 2018 (perioada aprilie-iunie 2018).

Fructele se claseaza de-abia pe locul al patrulea in topul celor mai consumate produse alimentare, cu o cantitate medie lunara, de persoana, de 3,512 kilograme. Urmeaza, in ordine, cartofii (2,923 kilograme, in medie pe persoana, lunar); branzeturile si smantana (1,567 kilograme); preparatele din carne (1,172 kilograme); faina (0,794 kilograme); malaiul (0,769 kilograme); zaharul (0,74 kilograme); orezul (0,421 kilograme); dulceata, gemul, compotul si jeleurile (0,324 kilograme) si ciocolata, bomboanele, rahatul si alte produse zaharoase (0,187 kilograme, in medie de persoana, lunar).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock.com