In ultimii 16 ani, pensiile medii din Aparare, Interne si SRI au crescut de 15 ori, potrivit datelor furnizate de Consiliul Fiscal. Cele de stat, insa, doar de 8 ori. Aceasta diferenta se explica in primul rand prin revenirea la pensiile speciale eliminate in anul 2010 si prin aparitia multiplelor derogari, sustin expertii fiscali.

Raportul publicat de Consiliul Fiscal arata clar ca diferentele dintre pensiile din tara noastra au inceput sa fie tot mai mari, scrie Digi24. Daca in 2001, diferenta dintre pensii era de doar 125 de lei, la finalul anului 2017 diferenta a crescut la 2.700 de lei.

Marea departajare s-a produs intre anii 2010 si 2017. In timp ce pensia de stat a avut o evolutie constanta, crescand in medie cu 36,8%, cea din sistemul de Aparare s-a marit mult mai rapid, ajungand in 7 ani la o crestere de aproape 92%.

Nicio alta categorie nu a avut o evolutie asa spectaculoasa. In anul 2017 pensia medie pentru agricultori au ajuns la 422 de lei, cea pentru beneficiarii din domeniul cultelor la 650 de lei, iar avocatii au primit in medie putin sub 2.000 de lei. Ultimele doua categorii insa nu fac parte din sistemul public de pensii.

Sursa foto: beeboys / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri