Comisia Europeana va propune vineri renuntarea la practica trecerii de la ora de vara la ora de iarna, in urma unei consultari la care au participat cateva milioane de cetateni europeni, a declarat vineri presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informeaza AFP.

"Oamenii doresc acest lucru si o vom face", a spus Jean-Claude Juncker intr-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF. "Acest lucru va fi decis astazi" in cadrul executivului european, a spus Juncker, adaugand ca ideea este sa se ramana permanent la ora de vara, scrie Agerpres.

Propunerea Comisiei are nevoie de aprobarea statelor membre UE si a Parlamentului European.

Cel mai mare sondaj online pe tema trecerii de la ora de vara la ora de iarna. Ce au decis respondentii?

Aproximativ 4,6 milioane de persoane au luat parte la cel mai mare sondaj online derulat in istoria UE in perioada 4 iulie-16 august, iar trei milioane dintre respondenti au fost din Germania. Potrivit unor surse europene, 80% din respondenti s-au declarat in favoarea renuntarii la practica trecerii de la ora de vara la ora de iarna. Oficial, Comisia Europeana va prezenta joi rezultatele sondajului si nu a dorit sa comenteze in avans.

Sondajul vine ca urmare a unei rezolutii adoptate de Parlamentul European in februarie, in care s-a cerut reevaluarea regimului schimbarii orei precum si in urma solicitarilor cetatenilor si a catorva state membre.

Cei care se opun trecerii la ora de vara sustin ca aceasta practica nu a generat rezultatele promise. Comisia Europeana a descoperit ca economiile de energie produse de trecerea la ora de vara sunt mici. In schimb, multi cetateni din cele 28 de state se membre se plang de efectele negative ale trecerii la ora de vara asupra bioritmului lor, inclusiv tulburari de somn, nervozitate si lipsa concentrarii.

Ce se intampla in continuare:

Cei care asteapta cu nerabdare eliminarea trecerii de la ora de vara la ora de iarna mai au un pic de asteptat. Comisia Europeana, organismul executiv al UE, va trebui sa se decida cu privire la aceasta masura si sa prezinte un proiect de lege pe acest subiect. Ulterior, Parlamentul UE si cele 28 de state ale blocului comunitar trebuie sa aprobe masura.

Pana atunci, Comisia trebuie sa prezinte rezultatele oficiale ale sondajului online, care s-a confruntat cu mai multe probleme tehnice din cauza nivelului ridicat de interes printre cetatenii UE.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri