Comisarul european pentru dezvoltare regionala, Corina Cretu, a declarat, vineri, la Cluj, ca spera ca lucrarile de construire a celor trei spitale regionale de urgenta sa inceapa pana la sfarsitul anului viitor, potrivit Agerpres.

"Au fost intarzieri si nu ma voi feri niciodata sa avertizez statele membre atunci cand sunt intarzieri in ceea ce priveste infrastructura pentru investitii importante, dar, acum, BEI a realizat studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj si Iasi, urmeaza Craiova. Proiectele vor sosi la CE pana la sfarsitul acestui an, noi speram sa le aprobam cat mai repede. Vor incepe dupa aceea licitatiile, iar speranta mea este ca, pana la sfarsitul anului 2019, sa inceapa constructia efectiva. Banii pot fi cheltuiti pana in 2023. Este trist ca au fost semnate in iulie 2015 si s-a prevazut ca studiile de fezabilitate sa fie gata in 2016; suntem in 2018 si nu sunt gata. Speram ca vor fi mai rapide constructiile decat elaborarea documentatiilor", a spus Corina Cretu.

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, si comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, au participat, vineri, la un dialog cu cetatenii intitulat "Un buget modern pentru o Uniune mai puternica", organizat la Facultatea de Studii Europene a UBB. Printre altii, la discutii au participat si ministrul Agriculturii, Petre Daea, si europarlamentarul Daniel Buda.

Tot vineri, cei doi comisari europeni vor fi prezenti la festivalul Zilele Recoltei, pe platoul din fata Salii Sporturilor din Cluj-Napoca, unde participa peste 200 de expozanti cu produse agricole de sezon. De asemenea, comisarii europeni au programata vineri o vizita la o crama din Turda si la o ferma de vite din comuna Mociu.

Sursa foto: Shutterstock / sfam_photo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri