Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, spune ca este obligatorie o reformare a aparatului bugetar din Romania si ca acesta trebuie sa aiba oameni "exact cati trebuie, nu unul munceste si trei pe langa el stau".

Se anunta o reforma masiva a aparatului bugetar

De asemenea, Eugen Teodorovici afirma ca in sistemul public exista foarte multe companii a caror prezenta nu se justifica si anunta ca va avea "discutii bilaterale" cu fiecare minister pe tema reducerii cheltuielilor si a cresterii veniturilor, noteaza Ziare.com.

Intrebat marti, la TVR, daca ia in calcul o reforma a aparatului bugetar, Teodorovici a raspuns: "Obligatoriu".

"Cred ca e de bun simt sa te gandesti (la o reforma a aparatului bugetar - n.r.) pentru ca ne dorim cu totii o administratie si centrala, si locala eficienta. Asta inseamna sa ai oameni nu foarte multi, exact cat trebuie, mai bine platiti sunt deja, legea exista si, ca sa fie mai eficienti, repet, cat trebuie. Nu unul munceste si trei pe langa el stau", a afirmat Eugen Teodorovici.

Teodorovici are o lista cu cele mai costisitoare ministere

In acest context, ministrul Finantelor a precizat ca se va discuta despre reducerea cheltuielilor si cresterea veniturilor cu fiecare minister si ca Ministerul de Finante are o lista cu institutiile publice si cu domeniile in care se cheltuiesc cei mai multi bani, printre acestea numarandu-se Transporturile, Sanatatea, Economia si Energia.

"Transporturi, Sanatate, sanatate ma refer la casa in special (Casa de Asigurari de Sanatate - n.r.) si alte ministere, care au si foarte multe companii in subordine: Economia, Energia, sa spunem. Sunt multe, foarte multe companii pe care daca le luam la mana si discutam despre fiecare in parte, ce rol are si daca se justifica prezenta ei astazi in Romania, o sa vedeti ca nu gasim niciun argument pro, ci doar impotriva. Din pacate, ani de zile s-au incarcat aceste structuri si cred ca e momentul sa spunem stop si nu doar stop si, in sens invers, reluam procesul", a declarat Teodorovici.

El a aratat ca se va face o evaluare a fiecarui minister si a structurilor subordonate acestora si vor avea loc "discutii bilaterale" care vor viza reducerea cheltuielilor in sistemul public.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri