Numarul de ore de scoala va fi taiat considerabil. Ce program vor avea elevii claselor 0 - VIII la scoala

Taierea drastica a numarului de ore de scoala a fost votata de Comisia pentru Învatamânt din Senat, dupa ce un proiect de modificare a legii educatiei în acest sens a fost initiat de Liviu Pop.

Proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe saptamana pentru elevii din clasa pregatitoare pana la clasa a IV-a.

Spre comparatie, în prezent elevii invata 19-20 de ore pe saptamana la clasa pregatitoare (au maximum un optional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a si a III-a, iar în ultima clasa de invatamant primar, elevii au minim 21 de ore si maximum 22 de ore la clasa a IV-a.

La gimnaziu, proiectul de lege initiat de Liviu Pop prevede cele mai drastice taieri. Proiectul introduce termenul de “medie” de 25 de ore pe saptamana pentru gimnaziu.

În prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe saptamana , elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe saptamana , elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe saptamana.

Citeste si:
Elevii de la mai multe școli din Bistrița-Năsăud vor învăța online
Cursuri online la mai multe...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Întrebat daca s-a consultat cu un expert in curriculum, inainte sa scrie proiectul de lege, Liviu Pop a raspuns: “Da, cu toti. E irelevant cine. Nu vi-i pot spune, pentru ca nu am acordul lor”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri