Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri o scrisoare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane Daniel in care arata ca, din motive care tin de agenda europeana, nu va lua parte la ceremonia de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului, potrivit Agerpres.

"Preafericirea Voastra, va multumesc pentru calda invitatie de a participa la ceremonia de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului. Din pacate, din motive care tin de agenda europeana, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminica, 25 noiembrie 2018", arata seful statului in scrisoare.

Presedintele Klaus Iohannis ii va primi sambata, la Palatul Cotroceni, pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Roma, si pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel.

Catedrala Mantuirii Neamului va fi sfintita duminica, iar Patriarhia anunta ca oamenii care vor sa asiste la ceremonie sunt asteptati pe esplanada din fata catedralei, unde vor putea urmari slujba pe ecranele special montate. In timpul Sfintei Liturghii vor avea acces in catedrala doar cei 2.000 de invitati oficiali. Slujba va fi oficiata de catre Patriarhul Daniel, alaturi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri