Unitatea – Sindicat Liber Metrou (USLM) a propus administratiei Metrorex, in cadrul negocierilor contractului colectiv de munca, care au avut loc luni, o crestere salariala diferentiata, de 24%, pentru salariatii incadrati la clasele de salarizare 1-22 si 21% pentru salariatii incadrati la clasele de salarizare 23-42, potrivit unui comunicat transmis de USLM.

„USLM a dat dovada de flexibilitate in negociere si fata de ultimul procent solicitat de 35% crestere salariala propune administratiei ca aceasta sa fie aplicata in procent de 25%, apoi USLM revine si propune in mod diferentiat, principalii beneficiari fiind salariatii cu incadrari la clasele mici de salarizare, dupa cum urmeaza: 24% pentru salariatii incadrati la clasele de salarizare 1-22 si 21% pentru salariatii incadrati la clasele de salarizare 23-42”, se arata in comunicat.

Directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu, a anuntat ca oferta de crestere salariala a companiei este de 18%.

Initial, sindicalistii au cerut o crestere a salariilor de 42%. Au facut o greva de avertisment, care a fost declarata nelegata de Tribunalul Bucuresti. Ulterior, sindicalistii si-au micsorat pretentiile salariale la 35%, anuntand ca asteapta declansarea grevei generale pana la numirea unui nou ministru al Transporturilor.

Lucian Sova a demisionat din functia de ministru al Transporturilor, iar Mircea Draghici a fost propus in sedinta Comitetului Executiv National al PSD pentru acest portofoliu. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, insa, ca nu va lua nicio decizie in privinta noilor ministri propusi de PSD pana dupa Ziua Nationala de 1 Decembrie si a precizat ca nu va semna nici decretul de revocare din functie a ministrului demisionar Lucian Sova, asa ca acesta ramane la carma ministerului.

Citeste si:
Sute de mii de funcționari chemați zilnic la birou în instituțiile...
Sute de mii de funcționari...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
MS, dupa ce li s-a cerut medicilor returnarea cresterilor salariale
Setari Cookie-uri