Doi bucuresteni au realizat un precedent ce ar putea sa coste foarte mult retelele de telefonie mobila din Romania. Acestia au castigat un proces cu Telekom, iar operatorul de telefonie mobila este obligat sa demonteze atenele de pe un bloc din Bucuresti, pe propria cheltuiala.

Sentinta fara precedent: Doi bucuresteni desfiinteaza releele GSM de pe blocul in care locuiesc. Premiera in justitie din Romania: Instanta Tribunalului Bucuresti a obligat printr-o decizie definitiva operatorul Telekom Mobile SA sa demonteze antenele GSM de pe un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Totul, la cererea a doi bucuresteni, care au pretins in procesul deschis impotriva companiei de telefonie ca antenele montate pe blocul lor le afecteaza sanatatea. „Autorizeaza reclamantii sa demonteze si sa mute antena GSM pe cheltuiala paratei Telekom Romania Mobile Communications S.A., daca acesta nu executa lucrarea de bunavoie in termenul de 60 de zile de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari”, se arata in sentinta, potrivit Adevarul.

Suntem pentru vaccinul antigripal, dar nu ne vaccinam. De ce nu iau romanii in serios aceasta afectiune. In Romania, in sezonul rece 2017-2018 s-au inregistrat 129 de decese din cauza gripei si 1.700 de imbolnaviri, potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Cu toate acestea, romanii nu iau in serioas aceasta afectiune. Potrivit studiului, „Parerea romanilor despre vaccinarea impotriva gripei“, realizat la finalul anului trecut, arata ca, 52% din romani se declara pro vaccinare, insa aproape 60% nu s-au vaccinat deloc impotriva gripei. Cel mai des invocat motiv este convingerea ca nu este necesar, scrie Adevarul.

Satul din Romania in care mai traiesc doar doi copii. Viata privata de informatie, uneori de curent electric, caldura sau apa potabila, dar si un destin dureros, acceptat in tacere. Locuitorii unuia dintre cele mai izolate sate din tara sunt constienti ca nu au un viitor stralucit in fata, pentru ca acolo au mai ramas doar 2 copii. Mai multi barcagii cu suflet mare au ajuns in coliba in care traiesc cei doi baieti, care au aflat cum arata jucariile prezentului si care vor manca de Craciun fructele preferate, potrivit Digi24.

Cele patru mari prioritati ale Romaniei la presedintia UE: Reducerea decalajelor dintre state, securitatea, valorile europene comune si jocul global. Nimic despre statul de drept, nimic despre Republica Moldova. Premierul Viorica Dancila a prezentat miercuri in plenul reunit al Parlamentului cele patru mari prioritati ale presedintiei rotative a UE exercitate de Romania din ianuarie 2019. Acestia sunt convergenta (reducerea decalajelor dintre statele membre sau regiuni), securitatea UE, promovarea valorilor europene comune si jocul UE pe plan global. Dancila a anuntat ca promovarea Marii Negre pe agenda UE va fi de asemenea o prioritate. De notat ca premierul nu a mentionat statul de drept printre prioritati si nici nu a vorbit despre Republica Moldova, potrivit G4media.

O tara europeana majoreaza semnificativ salariul minim. E cea mai mare, in ultimii 40 de ani. Spania, cea de-a patra economie europeana, a anuntat ca va majora salariul minim de anul viitor cu 22%. Acest fapt inseamna cea mai importanta majorare din ultimii 40 de ani Masura face parte din eforturile prim ministrului socialist, care guverneaza fara o majoritate, de a obtine suficient sprijin pentru adoptarea in Parlament a proiectului de buget pe 2019. Astfel, angajatii spanioli ar urma astfel sa primeasca un salariu minim de 900 de euro pe luna, potrivit propunerii premierul Pedro Sanchez. Proiectul de buget, publicat la inceputul lui octombrie, masura va costa 340 milioane de euro. Guvernul de la Madrid ar urma sa aprobe prin decret aceasta crestere intr-o sedinta care va avea loc pe 21 decembrie, la Barcelona. Economia spaniola a intrat in cel de-al cincilea an de expansiune, rezistand socurilor externe si turbulentelor politice, spre deosebire de Franta, noteaza Libertatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri