Ecaterina Andronescu despre concediile profesorilor: Cand imbraci haina de dascal iti asumi si rigorile profesiei

O persoana care imbraca haina de dascal trebuie sa isi asume si rigorile acestei profesiuni, a declarat, joi, la Cluj, ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, in contextul unei intrebari referitoare la obligativitatea profesorilor de a-si lua concediu in timpul vacantelor scolare.

Prezenta la Cluj, unde a participat, miercuri si joi, la o serie de intalniri cu directorii scolilor si cu inspectorii generali, Ecaterina Andronescu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca un profesor nu poate pleca in concediu de odihna in timp ce copiii vin la scoala. Intrebarea a fost pusa de jurnalisti in contextul intrarii in dezbatere publica a unui ordin de ministru care prevede obligativitatea profesorilor de a-si lua toate zilele de concediu dintr-un an in perioada vacantelor, conform Agerpres.ro.

"Pai cand cineva imbraca haina de dascal isi asuma rigorile acestei profesiuni printre care si aceasta. Nu poti sa pleci in concediu decat in perioadele de vacanta scolara. Altfel cum, pleci de la clasa si copiii se uita pe pereti cand tu ar trebui sa predai lectiile respective. Nu, deci acest lucru este cunoscut de toata lumea si nu reprezinta vreun element de noutate", a spus Ecaterina Andronescu.

Aceasta considera ca intrebarea are, de fapt, la baza o intelegere gresita a unor persoane care lucreaza in invatamant.

"Problema pe care o ridicati dvs., dupa opinia mea, se leaga de o intelegere gresita a celor care deschis EDUSAL si nu au vazut ca, doar daca precizeaza domniile lor ca in vacanta de iarna se duc in concediu, doar asa sunt inregistrati in concediu. Daca nu precizeaza acest lucru, sunt in activitate si nu este absolut nicio problema", a mai spus ministrul.

Citeste si:
Prima zi de școală în Giurgiu: 11 cadre didactice în carantină
Prima zi de școală în...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

In "Ordinul pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant, aprobate prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 5559/2011" se arata ca "consiliul de administratie al fiecarei unitati de invatamant va intreprinde masurile necesare ca intregul personal de predare si de conducere din cadrul unitatii de invatamant sa efectueze concediul de odihna in perioada vacantelor scolare, cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desfasurarea examenelor nationale"

Sursa foto: Agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri