Sindicalistii de la Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou picheteaza, joi si vineri, Ministerul Transporturilor, acuzand indiferenta autoritatilor fata de problemele grave cu care se confrunta metroul bucurestean. In replica, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca adevaratul motiv pentru care protesteaza sindicalistii de la metrou nu are legatura cu garniturile, ci este legat de spatiile comerciale.
Presedintele Sindicatului USLM, Ion Radoi, a anuntat ca toate cele 13 trenuri de metrou CAF ar trebui retrase din circulatie, intrucat au probleme la computerul de bord care le poate face imposibil de controlat si care au dus la deraierea unui tren in ianuarie. Acestea sunt cele mai noi trenuri achizitionate de Metrorex, care circula cu preponderenta pe Magistrala 2 Pipera-Berceni, scrie Agerpres.

Liderii USLM le-au aratat jurnalistilor cum arata trenul de metrou CAF care, pe 26 ianuarie 2019, a deraiat, a zburat practic si s-a izbit cu 50 de kilometri pe ora de zidul de la depoul IMGB, din cauza unei defectiuni la computerul de bord. Trenul, care circula fara calatori la momentul respectiv, este si acum suspendat si contorsionat pe un perete lateral al depoului.

Metrorex a transmis ca nu a primit concluziile Agentiei de Investigare Feroviara Romana privind cauzele incidentului din 26 ianuarie.

"Evenimentul petrecut pe data de 26 ianuarie 2019 se afla in atentia conducerii Metrorex. La acea data, un tren de metrou remorcat de o locomotiva, aflat in activitate de manevra in depoul Berceni, a fost implicat intr-un incident. Evenimentul face subiectul unei cercetari efectuate de o comisie numita de AGIFER. Cercetarea efectuata de Agentia de Investigare Feroviara Romana - (AGIFER), conform reglementarilor legale in vigoare, se afla in desfasurare. Metrorex nu a primit pana la acest moment concluziile institutiei abilitate", au precizat reprezentantii Metrorex.

Ministrul Transporturilor: Sindicalistii au un alt motiv pentru proteste

Motivul pentru care protesteaza sindicalistii de la metrou nu are legatura cu garniturile, ci este legat de spatiile comerciale, a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

"Nu este nicio problema cu garniturile. A iesit si directorul de la Metrorex cu declaratii. Eu cred ca dansii (sindicalistii de la Metrou - n. r.) au un alt motiv pentru care protesteaza si este legat de spatiile de la metrou. Spatiile de la metrou vor fi scoase la licitatie - se va face o procedura transparenta pentru acele spatii. Nu se pot da sa le gestioneze cineva. Daca vin si dansii, participa, castiga si se gaseste o formula legala...Eu va spun ce-mi spune mie lumea de la Metrorex, oamenii pe care-i am la companie. Eu stiu ca supararea mare e pentru spatii", a spus declarat Razvan Cuc, potrivit Agerpres.

Seful de la Transporturi a adaugat ca trebuie sa se intalneasca si sa discute cu sindicalistii, insa nu poate face asta "de pe un picior de santaj si de presiune".

"Eu nu am nicio problema cu sindicatele. Am discutat cu transportatorii si discut si cu cei de la Metrorex, dar nu pot sa discut pe un picior de santaj si de presiune. Eu va spun atat: ca trebuie sa ne punem la masa, sa discutam, au primit majorari salariale in fiecare an, ii respectam, ii sprijinim, ii ajutam, dar trebuie sa avem niste discutii constructive, nu doar pe baza de ambitie", a sustinut el.

Razvan Cuc a mai spus ca a vorbit si cu reprezentantii COTAR, care au anuntat proteste pentru joi, in Piata Victoriei, si i-a asigurat ca in sedinta urmatoare a Executivului va fi aprobata ordonanta care elimina pirateria si prelungeste traseele interjudetene.

Intrebat despre Uber, ministrul a afirmat ca aceasta ordonanta nu va afecta in niciun fel activitatea acestui transportator. "Nu are nicio treaba cu Uber. Uber isi vede de treaba lui, nu am nimic impotriva lui. Se creeaza tot felul de lucruri paralele si deviem de la subiectul initial. Noi mergem pe ce am spus. Nu mergem sa sanctionam Uber sau sa restrictionam in vreun fel vreo companie. Cat timp este reglementat un domeniu, toata lumea trebuie sa mearga dupa reguli", a subliniat oficialul.

Sursa foto: Agerpers / Sorin Lupsa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri