[FOTO] Conditii inumane la Clinica de Hematologie din Craiova. Ministrul Sanatatii a cerut controale

Pacientii de la Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova sunt tratati in conditii inumane, potrivit unor imagini care au fost postate pe Facebook de o persoana revoltata de tot ceea ce inseamna sistemul de sanatate din Romania. Dupa fotografiile care au devenit virale, Ministrul Sanatatii a cerut controale de urgenta.

Potrivit imaginilor din online, Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova este plina de geamuri sparte, rugina, pereti gauriti, usi legate cu lanturi si seringi aruncate la intamplare. Situatia este cu atat mai grava cu cat o mare parte dintre pacientii cu afectiuni hematologice au imunitate foarte scazuta, iar conditiile de igiena ar trebui sa fie extrem de stricte.

"Spitalele din Romania. Luati cu 2-3 lamai sa nu aveti greturi. Ca de 29 de ani de la revolutie se construiesc doar biserici si catedrale mantuirii. De spitale noi romanii nu avem nevoie. In acest spital sunt internata de doua saptamani si nu doar acum, la hematologie ajung foarte des, sunt pacienta si sunt ca acasa. Spitalul 2 Craiova Hematologie" este mesajul care insoteste fotografiile din spital postate pe pagina de Facebook a pacientei.

Dupa imaginile postate, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii a anuntat ca va demara mai multe controale de urgenta, scrie Digi24.

Citeste si:
Clinica romaneasca pentru cei "condamnati" sa traiasca fara dinti
Implantodent, clinica...

"Vom lua masurile cele mai drastice. Am vazut imaginile. Inspectia va merge la Craiova, dar e si la Deva, pentru ca si acolo am identificat niste probleme, iar eu voi merge in spitalele din tara pentru a vedea cum se desfasoara furnizarea actului medical", a declarat Pintea.

Mai mult, reprezentantii spitalului sustin ca spatiul unde functioneaza clinica e unul temporar, singura solutie gasita atunci cand au inceput lucrarile de reabilitare a cladirii in care a functionat clinica, in octombrie anul trecut.

"Am vazut si eu imaginile postate pe internet. Pot sa va spun ca este vorba despre o baie care este dezafecta. Teoretic pacientii si nimeni nu ar fi trebuit sa aiba acces in acea baie. (...) Departamentul nostru de intretinere deja se ocupa de renovarea acestei bai", a tinut sa precizeze Liviu Radu, directorul spitalului Filantropia.

Citeste si:
Ultimatum de la MS dupa dezastrul de la Clinica de Hematologie Craiova
Decizie dupa dezastrul de la...

La Clinica de Hematologie sunt tratati pacienti din toate cele cinci judete ale Olteniei. Noul spatiu, care ar trebui sa fie gata in toamna, va avea 55 de paturi, fata de 40 cate erau pana acum.

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook Nicoleta Ica

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un pacient tratat cu plasmă de la un pacient vindecat de Covid-19 a decedat
Setari Cookie-uri