Pacientii de la Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova sunt tratati in conditii inumane, potrivit unor imagini care au fost postate pe Facebook de o persoana revoltata de tot ceea ce inseamna sistemul de sanatate din Romania. Dupa fotografiile care au devenit virale, Ministrul Sanatatii a cerut controale de urgenta.

Potrivit imaginilor din online, Clinica de Hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova este plina de geamuri sparte, rugina, pereti gauriti, usi legate cu lanturi si seringi aruncate la intamplare. Situatia este cu atat mai grava cu cat o mare parte dintre pacientii cu afectiuni hematologice au imunitate foarte scazuta, iar conditiile de igiena ar trebui sa fie extrem de stricte.

"Spitalele din Romania. Luati cu 2-3 lamai sa nu aveti greturi. Ca de 29 de ani de la revolutie se construiesc doar biserici si catedrale mantuirii. De spitale noi romanii nu avem nevoie. In acest spital sunt internata de doua saptamani si nu doar acum, la hematologie ajung foarte des, sunt pacienta si sunt ca acasa. Spitalul 2 Craiova Hematologie" este mesajul care insoteste fotografiile din spital postate pe pagina de Facebook a pacientei.

Dupa imaginile postate, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii a anuntat ca va demara mai multe controale de urgenta, scrie Digi24.

"Vom lua masurile cele mai drastice. Am vazut imaginile. Inspectia va merge la Craiova, dar e si la Deva, pentru ca si acolo am identificat niste probleme, iar eu voi merge in spitalele din tara pentru a vedea cum se desfasoara furnizarea actului medical", a declarat Pintea.

Mai mult, reprezentantii spitalului sustin ca spatiul unde functioneaza clinica e unul temporar, singura solutie gasita atunci cand au inceput lucrarile de reabilitare a cladirii in care a functionat clinica, in octombrie anul trecut.

"Am vazut si eu imaginile postate pe internet. Pot sa va spun ca este vorba despre o baie care este dezafecta. Teoretic pacientii si nimeni nu ar fi trebuit sa aiba acces in acea baie. (...) Departamentul nostru de intretinere deja se ocupa de renovarea acestei bai", a tinut sa precizeze Liviu Radu, directorul spitalului Filantropia.

La Clinica de Hematologie sunt tratati pacienti din toate cele cinci judete ale Olteniei. Noul spatiu, care ar trebui sa fie gata in toamna, va avea 55 de paturi, fata de 40 cate erau pana acum.

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook Nicoleta Ica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri