Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, someaza Clinica de Hematologie din Craiova ca, in termen de o luna, sa remedieze problemele constatate de inspectorii sanitari din urma controlului efectuat. De asemenea, aceasta a cerut demisia directorului de ingrijiri.

"Clinica de Hematologie din Craiova are termen o luna de zile sa remedieze neconformitatile majore constatate. Doamna ministru Sorina Pintea a discutat cu autoritatile locale despre situatia constatata, la fata locului, de inspectorii sanitari si propunerea ministrului este ca directorul de ingrijiri sa fie demis, pentru ca in atributiile acestuia intra remedierea deficientelor", a informat, joi, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, scrie Agerpres.

Purtatorul de cuvant al MS a precizat ca activitatea la Clinica de Hematologie din Craiova nu este suspendata.

Vezi si: [FOTO] Conditii inumane la Clinica de Hematologie din Craiova. Ministrul Sanatatii a cerut controale

O echipa de inspectie a Ministerului Sanatatii s-a deplasat la Clinica de Hematologie din Craiova pentru a verifica situatia reclamata de pacienti.

Citeste si:
Ministerul Sănătății anunță că măsurarea temperaturii este obligatorie
După scandalul termometrelor,...

"Inspectia din cadrul Ministerului Sanatatii merge la Craiova. Din pacate, nu am reusit noi sa ajungem in toate spitalele din tara, iar, pe de alta parte, am avut in aceasta perioada controlul incrucisat, care, de altfel, a fost si la Ploiesti. (...) Prin urmare, vedem acum cu adevarat ce se intampla in unele spitale si, bineinteles, ca vom lua masurile cele mai drastice. Am vazut si eu imaginile (...) si nu numai. Inspectia va merge la Craiova, dar este si la Deva, pentru ca si acolo am identificat niste probeleme, iar eu personal voi merge in spitalele din tara pentru a putea vedea exact cum se desfasoara furnizarea actului medical", declara, miercuri, Pintea.

Sursa foto: Facebook Nicoleta Ica

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Metroul din Drumul Taberei nu se mai deschide pe 30 iunie. Care este noul termen
Setari Cookie-uri