Ministerul Sanatatii anunta ca va implementa in acest an sapte programe de screening, demarate in 2018, in cadrul unui proiect care beneficiaza de finantare europeana nerambursabila, in valoare de 193 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, 7 aprilie este Ziua Mondiala a Sanatatii, iar in acest an tema campaniei este axata pe acoperirea universala cu servicii de sanatate preventive.

"Cresterea capacitatii de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sanatatii publice reprezinta si unul dintre obiectivele importante ale Programului de Guvernare. De altfel, Ministerul Sanatatii implementeaza anul acesta sapte programe de screening demarate in 2018, in cadrul unui proiect care beneficiaza de finantare europeana nerambursabila, in valoare de 193 de milioane de euro, care vor fi utilizate pentru consolidarea programului national de screening si a capacitatii tehnice a sistemului de sanatate de a furniza servicii medicale preventive", precizeaza Ministerul Sanatatii.

De asemenea, vor continua campaniile de informare a populatiei si vaccinare impreuna cu partenerii internationali - UNICEF si OMS.

"Anul trecut, au crescut veniturile pentru cabinetele medicilor de familie si anul acesta exista in discutie un grant cu Banca Mondiala axat in mare parte pe medicina de familie si medicina comunitara. Ministerul Sanatatii vizeaza si anul acesta proiecte care sa duca la cresterea gradului de cunoastere si constientizarea populatiei privind accesarea serviciilor de preventie, precum si a gradului de responsabilitate a personalului medical implicat in acordarea serviciilor de acest gen", mai spune MS.

Programul Presedintiei romane a Consiliului UE in domeniul sanatatii cuprinde o serie de teme prioritare care vizeaza: rezistenta anti-microbiana, vaccinarea, accesul pacientilor la medicamente, mobilitatea pacientilor in UE si sanatatea digitala (e-Health).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri