In perioada 5-9 aprilie, oamenii legi au depistat 160 de kilograme de droguri pe litoralul din judetul Constanta. Am intrebat Inspectoratul General al Politiei Romane ce risca un cetatean care gaseste un pachet cu substante interzise si nu anunta autoritatile.

Persoanele care gasesc astfel de colete nu trebuie sa le atinga, ci sa sune la 112 sau sa anunte cel mai apropiat post de politie sau unitate de jandarmi despre locul in care a observat acele colete. In cazul in care aleg sa pastreze pachetele care contin cocaina si sa nu instiinteze autoritatile, acestia savarsesc o infractiune prevazuta de Legea 143/200 privind combaterea si prevenirea traficului de droguri, care este pedepsita cu inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea unor drepturi, conform precizarilor facute de IGPR.

Ce spune art. 2 din Legea 143 din 2000 privind combaterea si prevenirea traficului de droguri, cu modificarile si completarile ulterioare:

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.”

De asemenea, conform tabelelor anexa ale Legii 143/2000, cocaina este incadrata la drog de mare risc, iar fapta persoanei de a „produce, fabrica experimenta, extrage, prepara, transforma, oferii, pune in vanzare, vanzarea, distribui, livra cu orice titlu, trimite, transporta, procura, cumpara, detine ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept” se incadreaza la articolul 2, alin (2) si se pedepseste cu inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

"Pe litoralul Marii Negre, se desfasoara, in continuare, operatiunea de cautare a pachetelor susceptibile a contine droguri. Activitatile au loc in cadrul unui dosar de trafic de droguri si sunt derulate de politisti, politisti de frontiera si jandarmi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. In perioada 5 - 9 aprilie a.c., pe litoralul din judetul Constanta s-a depistat si ridicat cantitatea de 160 de kilograme de droguri.De asemenea, ca urmare a informarii transmise de Politia Romana omologilor bulgari, la data de 6 aprilie 2019, prin canalele politienesti de cooperare internationala, autoritatile statului vecin au demarat o operatiune similara, pe litoralul Marii Negre. Acestea au descoperit 150 de pachete susceptibile a contine droguri cu o concentratie foarte ridicata (peste 90%)", precizeaza Inspectoratul General al Politiei Romane pentru wall-street.ro

In total, pana in acest moment, in cadrul operatiunilor desfasurate atat in Romania cat si in Bulgaria, autoritatile au ridicat 310 colete.

Sursa foto: By photopixel / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri