Discutiile privind consumul de droguri s-au “reaprins” in mediul online dupa ce procurorii DIICOT au gasit asupra unui tanar de 22 de ani cocaina, ecstasy, canabis, hasis, amfetamina si ketamina, pregatite pentru a fi vandute la un festival de muzica electronica. Va prezentam in acest material ce pedeapsa riscati in cazul in care aveti de a face cu aceste substante interzise.

Dupa doar 2 luni de la momentul in care autoritatile au depistat cantitati mari de cocaina pe litoralul din judetul Constanta, problema drogurilor revine in atentia publicului dupa captura efectuata de DIICOT zilele trecute. Ce spune art. 2 din Legea 143 din 2000 privind combaterea si prevenirea traficului de droguri, cu modificarile si completarile ulterioare:

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.”

Citeste si:
Dragnea contesta alegerea lui Dancila in fruntea PSD
Dragnea contesta din...

De asemenea, conform tabelelor anexa ale Legii 143/2000, cocaina este incadrata la drog de mare risc, iar fapta persoanei de a „produce, fabrica experimenta, extrage, prepara, transforma, oferii, pune in vanzare, vanzarea, distribui, livra cu orice titlu, trimite, transporta, procura, cumpara, detine ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept” se incadreaza la articolul 2, alin (2) si se pedepseste cu inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Sursa foto: Ion Sebastian / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si