Asociatia Pro Infrastructura anunta ca lucrarile la nodul rutier Virtutii, parte din proiectul penetratiei Splai-Ciurel-Autostrada A1 sunt intr-o stare dezastruoasa, iar sansele ca acesta sa fie finalizat in 2019 sunt reduse.

"Dezastru la nodul rutier Virtutii, parte din proiectul penetratiei Splai-Ciurel-Autostrada A1. Fata de filmarea noastra din urma cu un an, avansul este catastrofal, in unele zone fiind practic inexistent", scrie Pro Infrastructura.

Inca din aprilie 2018, Pro Infrastructura anunta ca lucrarile avanseaza intr-un ritm foarte slab. "Santierul inainteaza cu viteza melcului [...] in ciuda promisiunilor fanteziste si mincinoase ale Primarului General Gabriela Firea care a declarat in multe randuri ca acest nod va fi gata in 2017. De fapt, in ritmul actual, nici in 2018 nu se va finaliza!", scria asociatia in urma cu un an.

"Nu doar ca nu a fost finalizat in 2018, ci nici in 2019 nu va fi gata daca nu se schimba ceva urgent!", adauga Pro Infrastructura.

Contractul pentru lucrarile la nodul rutier Virtutii a fost semnat in octombrie 2007 si avea termen de executie 35 de luni. 12 ani mai tarziu, finalizarea proiectului inca ridica semne de intrebare.

Citeste si:
Pro Infrastructura: Directorul CFR SA minte, sunt 1.000 de restrictii
Asociatia Pro Infrastructura...

"In continuare proiectul este blocat de prostia, neputinta, indecizia si lipsa de viziune ale autoritatilor locale. Atentie, exproprierile nu sunt rezolvate, relocarile de utilitati nu sunt terminate, iar finantarea precara este aceeasi de ani de zile. Firesc, tergiversarile nepermise genereaza dispute interminabile intre Primarie si constructori. Unii se fac ca lucreaza, ceilalti ca ii platesc. Contractul a fost semnat acum aproape 12 ani, in octombrie 2007, si avea un termen de executie de 35 de luni!", mai scrie asociatia.

"Povestea halucinanta este inca departe de un deznodamant. Exasperant este ca in trei ani de zile administratia Firea nu a fost in stare sa ia o decizie cu privire la continuarea drumului pana in Autostrada A1 (o distanta de 8,3 km), el fiind gandit ca o alternativa la ultra-aglomeratul bulevard Iuliu Maniu. Fara aceasta strapungere, nodul Virtutii nu rezolva mare lucru", transmite Pro Infrastructura.

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cu cat vrea Ministerul Muncii sa majoreze salariul minim