Asociatia Pro Infrastructura contrazice Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si sustine ca anul acesta vor fi deschisi circulatiei doar 43 de kilometri de autostrada, nu 118 kilometri, asa cum preconizeaza institutia statului.

Anul acesta, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estimeaza ca va deschide circulatia pe 118 kilometri de autostrada, iar numarul total al kilometrilor de drumuri de mare viteza va ajunge la 925.

La finalul anului 2019, vor fi gata urmatoarele segmente de autostrada: lotul Iernut-Campia Turzii, parte din Autostrada Transilvania, lotul Sebes-Aiud, din Autostrada Sebes-Turda si lotul Covasa-Deva, parte din Autostrada A1 Bucuresti-Nadlac.

Asociatia Pro Infrastructura sustine, insa, ca doar 43 de kilometri vor fi deschisi circulatiei in acest an. "Realitatea este crunta. In 2019 pot fi inaugurati cu siguranta doar 43,28 km, adica loturile 3 (mai-iunie) si 4 (august-septembrie) ale Autostrazii A1 Lugoj-Deva (intre Holdea si Soimus)", se arata intr-un mesaj publicat.

Intr-un scenariu optimist, ar putea fi inaugurati 69 de kilometri de autostrada, sustine Pro Infrastructura.

"In acest moment, este fezabil, dar dificil, ca la finalul lui 2019 sa circulam pe inca aproximativ 8 km din Autostrada A10 intre Sebes si nodul Alba Iulia Sud, pe bretele scurte de acces de la Lancram. Restul tronsonului (pana la Alba Iulia Nord) nu poate fi gata in 2019, realist vorbind. Iar sectorul de 17,9 km din Autostrada Transilvania (A3) dintre Iernut si Chetani are doar sanse teoretice sa fie deschis pana la sfarsitul lui 2019 din cauza problemelor financiare ale constructorului (Astaldi) si birocratiei nerezolvate. Asadar, scenariul realist ne indica 43,28 km noi de autostrada in acest an, iar cel foarte optimist 69,18 km. Restul sunt doar promisiuni pentru naivi, dezinformari grosolane si minciuni gogonate", se arata in mesajul publicat.

Sursa foto: CNAIR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri