Guvernul a aratat, potrivit unei sinteze a numarului de kilometri de autostrada in Romania, ca in timpul premierului Ponta s-au facut 293 kilometri, mult mai multi decat toti prim-ministrii precedenti, purtatorul de cuvant admitand insa ulterior ca sunt kilometri "dati in functiune", nu construiti in mandatul sau.

La finalul sedintei de marti a Guvernului, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat ca premierului Ponta i s-a prezentat un raport privind stadiul constructiei de autostrazi in Romania in ultimii 25 de ani, structurat pe fiecare mandat de guvernare, relateaza Mediafax.

"S-a prezentat un material in ceea ce priveste numarul kilometrilor de autostrada care au fost construti in perioada celor 25 de ani, din 1989 si pana acum, pe fiecare an in parte si pe fiecare guvernare in parte", a spus ministrul Muncii. Intrebat de jurnalisti care este scopul pentru care a fost elaborata o astfel de retrospectiva a constructiei de autostrazi, ministrul a raspuns ca a fost vorba de "curiozitate".

Cifrele guvernului, subiect de gluma pentru jurnalisti

"Foarte multi dintre noi am fost curiosi - daca vreti, ma iau pe mine ca exemplu - ce s-a facut pana acum, din 1989, ca infrastructura in Romania", a spus Plumb. Intrebat insa imediat cati kilometri au fost construiti din 1990 si pana in prezent, ministrul nu a putut raspunde si s-a apropiat de purtatorul de cuvant al Guvernului, pentru a se uita in hartiile cu cifre ale acestuia.

Cifrele au fost prezentate, pe scurt, de catre purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, care a afirmat initial ca cifrele reflecta kilometri de autostrada construiti in mandatele respective. "Din '90 si pana acum, s-au facut 97 (kilometri de autostrada-n.r.), in mandatul lui Adrian Nastase, in mandatul Tariceanu s-au facut aproximativ 69, in mandatul Boc aproximativ 140, in mandatul Ponta s-au facut 293", a spus Calota.

Citeste si:
Mihai Tudose ii cere lui Ponta sa demisioneze de la sefia Pro Romania
Mihai Tudose ii cere lui...

Vazand ca jurnalistii au inceput sa rada la prezentarea acestor cifre, oficialul guvernamental a revenit spunand ca este vorba de kilometri de autostrada dati in functiune, nu construiti efectiv, in mandatele acestor premieri.
"Asa da! Doar a taiat panglica", au spus jurnalistii, ministrul Muncii replicand ca "si in mandatul domnului Boc, tot asa s-au dat in functiune ce s-a facut...ce s-a inceput". Purtatorul de cuvant al Guvernului a intervenit din nou, explicand ca investitiile in tronsoanele de autostrada nu pot fi construite "de pe o luna pe alta". "Haideti ca astea nu sunt investitii care sa se faca de pe o luna pe alta", a spus Calota.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
In ultima zi de mandat, Dancila a numit un nou sef la Antifrauda