Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin a fost inchisa dupa identificarea bacteriei Acinetobacter. Patru pacienti au murit in urma unor infectii nosocomiale, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a fost informat astazi de catre Directia de Sanatate Publica Mehedinti ca, in sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, la finalul lunii aprilie 2019 au fost inregistrate 4 cazuri de infectii nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre acestea fiind purtator la momentul internarii.

Potrivit raportului DSP Mehedinti, toti pacientii aveau afectiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnica, poliglobulie, insuficienta renala, sindrom de citoliza hepatica, insuficienta cardiaca. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronsic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp.

Cei 4 pacienti au decedat din cauza afectiunilor preexistente.

Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitara nu a fost evidentiata niciodata prezenta Acinetobacter, neputandu-se depista sursa de infectie, Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu-Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curatenie si dezinfectie a intregului sector septic.

De ce nu va inlocui...
Citeste si: De ce nu va inlocui inteligenta artificiala oamenii?

Ministerul Sanatatii a cerut Directiei de Sanatate Publica Mehedinti sa verifice modul in care Spitalul Judetean a respectat procedurile in acest caz si a solicitat ca miercuri, 7.05.2019, dupa finalizarea activitatilor de dezinfectie, Directia de Sanatate Publica Mehedinti sa se deplaseze la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din sectia de ATI. In functie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activitatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Sindicatele politistilor cer anchetarea adoptiei fetitei din Mehedinti