Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin a fost inchisa dupa identificarea bacteriei Acinetobacter. Patru pacienti au murit in urma unor infectii nosocomiale, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a fost informat astazi de catre Directia de Sanatate Publica Mehedinti ca, in sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, la finalul lunii aprilie 2019 au fost inregistrate 4 cazuri de infectii nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre acestea fiind purtator la momentul internarii.

Potrivit raportului DSP Mehedinti, toti pacientii aveau afectiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnica, poliglobulie, insuficienta renala, sindrom de citoliza hepatica, insuficienta cardiaca. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronsic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp.

Cei 4 pacienti au decedat din cauza afectiunilor preexistente.

Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitara nu a fost evidentiata niciodata prezenta Acinetobacter, neputandu-se depista sursa de infectie, Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu-Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curatenie si dezinfectie a intregului sector septic.

Ministerul Sanatatii a cerut Directiei de Sanatate Publica Mehedinti sa verifice modul in care Spitalul Judetean a respectat procedurile in acest caz si a solicitat ca miercuri, 7.05.2019, dupa finalizarea activitatilor de dezinfectie, Directia de Sanatate Publica Mehedinti sa se deplaseze la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din sectia de ATI. In functie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri