Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti a fost dotat cu un laborator digital, care include printre altele 24 de laptopuri, roboti si mai multe imprimante 3D. Investitia a depasit 200.000 de lei, iar proiectul a fost realizat de INACO – Initiativa pentru Competitivitate si finantat de Primaria Sectorului 3.

Astfel, potrivit unui comunicat, elevii liceului din Capitala au acum la dispozitie 24 de laptopuri cu softuri de design grafic, o tabla interactiva, cinci imprimante 3D monocrome si una multicolora, prima de acest fel din scolile romanesti, doua scannere 3D, 15 ochelari de realitate virtuala si doi roboti educationali multifunctionali.

Initiatorii proiectului vorbesc despre un nou concept de pedagogie care, cu ajutorul tehnologiei, ofera un spatiu de invatare deschis si inspirational, ce favorizeaza procesul educational centrat pe elev.

Prin intermediul SmartLab 4.0, asa cum este denumit laboratorul, unul dintre obiectivele INACO este ca scoala sa devina mai atractiva pentru cei mici, nu doar o rutina plictisitoare, sa mearga la ore cu drag, stiind ca vor descoperi lucruri noi, in fiecare zi.

Citeste si:
Joburile in IT si medicina, cele mai atractive pentru elevii de liceu
Joburile in IT si medicina,...

“Alfabetizarea digitala si tehnologica este deja la fel de importanta ca si alfabetizarea functionala sau igiena. Scoala romaneasca poate deveni mult mai atractiva pentru generatiile actuale prin digitalizarea curriculei prezentate elevilor, prin metode practice, interactive si trandisciplinare, apeland la tehnologie moderna. Laboratoarele digitale inteligente sunt spatii in care oferim asta, incercam sa stimulam creativitatea elevilor si profesorilor. In era tehnologiei 4.0 si 5.0 ne propunem sa crestem tineri deschisi la minte, adaptabili la schimbare, la nou, care sa poata raspunde cerintelor antreprenoriale si pietei muncii in viitor.”, a spus Andreea Paul, presedintele INACO.

Costul laboratorului digital inteligent din Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” a fost de 209.500,54 lei, fara TVA, si a fost suportat integral de catre Primaria Sectorului 3.

Anterior, scoala gimnaziala nr. 45 “Titu Maiorescu” din Bucuresti a fost prima unitate de invatamant din Romania care a beneficiat de un laborator inteligent creat de catre organizatia neguvernamentala INACO.

Citeste si:
(P) Castigatorii competitiei JCI Ten Outstanding Young Persons
(P) Cine sunt castigatorii...

Scopul INACO este sa asigure acces gratuit tuturor elevilor Romaniei la educatie digitala inteligenta, prin constructia de Smart Lab-uri 4.0 in toate unitatile de invatamant din tara si instruirea profesorilor. Momentan, exista discutii cu Guvernul Romaniei in vederea accesarii de finantare europeana. Pana la finalizarea acestui demers, vor fi continuate parteneriatele cu autoritatile locale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Natie Prin Educatie sau cum faci educatie in locul Ministerului