Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi ca spera ca de luni sistemul informatic al cardurilor de sanatate sa fie functional. Totodata, in timp ce CNAS a acuzat medicii ca mint, ministrul recunoaste ca stia de 17 zile ca sistemul informatic este picat.

"Asa cum mi-a fost transmis de catre presedintele Casei si, repet, Ministerul Sanatatii nu are niciun fel de competente in acest sistem, de luni ar putea intra in normal. Ei ne-au spus astazi, maine, dar eu vreau sa las o marja de siguranta si sper ca de luni sa nu mai avem sincope. Imi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper ca de luni vom avea un sistem informatic functional", a afirmat Pintea, la postul B1 TV, scrie Agerpres.

Pintea: "S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere"

Ea a spus ca a fost informata ca sistemul nu va functiona o perioada deoarece exista probleme tehnice si a precizat ca a solicitat un raport in acest sens.

"Am fost informata in urma cu 17 zile ca sistemul nu va functiona o perioada, pentru ca este nevoie de un reset, pentru ca exista niste probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri in ultima perioada, destul de multe. (...) S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Cele 17 zile au fost prea multe, in prima faza a fost vorba despre cinci-sase zile si, pe buna dreptate, lumea a inceput sa se revolte", a adaugat Pintea.

Ministrul a precizat ca sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurata mentenanta, iar pe rol exista un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte.

Citeste si:
Pintea sesizeaza DNA in legatura cu neregulile de la CNAS
Pintea sesizeaza DNA in...

In privinta modului de comunicare al CNAS, ministrul a cerut demiterea purtatorului de cuvant al institutiei. "Solicit acum, public, presedintelui Casei, demiterea purtatorului de cuvant", a spus Pintea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dancila l-a demis pe seful CNAS. Cine e in carti sa ii ia locul