Bogdan Raduta, un IT-ist din Bucuresti, se ofera sa repare voluntar sistemul cardului de sanatate si sa dea o mana de ajutor CNAS. Postarea sa de pe Facebook a strans sute de share-uri si mai multe persoane s-au declarat incantate de propunere si au promis sa il ajute.

Mai multi IT-isti din Bucuresti vor sa ajute CNAS sa reporneasca sistemul informatic. Totul a inceput dupa ce un roman a scris o postare in acest sens pe pagina de Facebook, deranjat de faptul ca Romania se afla in a 26-a zi consecutiva in care sistemul cardului de sanatate nu functioneaza.

Acesta a scris ca se ofere sa "deblocheze" sistemul informatic cu o singura conditie: sa se construiasca 1 spital.

"Ma ofer sa “deblochez” sistemul cardurilor de sanatate si nu solicit nici un fel de compensatie financiara.

Deasemenea dupa deblocare, ma ofer sa-l rescriu complet, pentru un sistem mai scalabil, mai responsive si mai adaptabil cerintelor curente. Inteleg ca a costat 100M EU, nu cer nici un euro, in schimb vreau sa se construiasca 1 spital.

Nu este un mesaj sarcastic! Cine poate face aceste demersuri, si ma poate ajuta, va rog PM! #taradeITsti ", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Anuntul nu a ramas fara ecou, in scurt timp romanul primind mai multe oferte de ajutor.

Contactat de reporterii de la Digi24, Bogdan Raduta a declarat ca, dupa ce s-a uitat la mesajele transmise de institutii in ultima perioada, a constat ca nu se doreste rezolvarea sistemului, "se cautau vinovati, doar demisii". Acesta a mai declarat ca in urma postarii sale de pe Facebook, intr-o singura zi au fost interesate 12 persoane din toate ariile de specialitate.

"M-am uitat la mesajele care au fost transmise in ultima perioada si niciunul nu parea ca se doreste sau e cineva implicat in rezolvarea sistemului, se cautau doar vinovati, doar demisii. Nu pot sa cred ca nu exista o colaborare sau o implicare intre institutii ca o alta agentie sau minister sa poata ceda un server, sa poata mari capacitatea de stocare. Nu exista nici mentenanta. Ca urmare a share-ului pe Facebook, au fost mai multe persoane interesate sa se implice - intr-o singura zi sunt 12 persoane din toate ariile", a declarat romanul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri