Un IT-ist roman se ofera sa repare voluntar sistemul cardului de sanatate: "Nu pare ca se doreste o rezolvare". Cati oameni i-au sarit in ajutor

Bogdan Raduta, un IT-ist din Bucuresti, se ofera sa repare voluntar sistemul cardului de sanatate si sa dea o mana de ajutor CNAS. Postarea sa de pe Facebook a strans sute de share-uri si mai multe persoane s-au declarat incantate de propunere si au promis sa il ajute.

Mai multi IT-isti din Bucuresti vor sa ajute CNAS sa reporneasca sistemul informatic. Totul a inceput dupa ce un roman a scris o postare in acest sens pe pagina de Facebook, deranjat de faptul ca Romania se afla in a 26-a zi consecutiva in care sistemul cardului de sanatate nu functioneaza.

Acesta a scris ca se ofere sa "deblocheze" sistemul informatic cu o singura conditie: sa se construiasca 1 spital.

"Ma ofer sa “deblochez” sistemul cardurilor de sanatate si nu solicit nici un fel de compensatie financiara.

Deasemenea dupa deblocare, ma ofer sa-l rescriu complet, pentru un sistem mai scalabil, mai responsive si mai adaptabil cerintelor curente. Inteleg ca a costat 100M EU, nu cer nici un euro, in schimb vreau sa se construiasca 1 spital.

Citeste si:
Utilizarea cardului de sănătate este suspendată până la 30 septembrie
Cardul de sănătate nu va fi...

Nu este un mesaj sarcastic! Cine poate face aceste demersuri, si ma poate ajuta, va rog PM! #taradeITsti ", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Anuntul nu a ramas fara ecou, in scurt timp romanul primind mai multe oferte de ajutor.

Contactat de reporterii de la Digi24, Bogdan Raduta a declarat ca, dupa ce s-a uitat la mesajele transmise de institutii in ultima perioada, a constat ca nu se doreste rezolvarea sistemului, "se cautau vinovati, doar demisii". Acesta a mai declarat ca in urma postarii sale de pe Facebook, intr-o singura zi au fost interesate 12 persoane din toate ariile de specialitate.

"M-am uitat la mesajele care au fost transmise in ultima perioada si niciunul nu parea ca se doreste sau e cineva implicat in rezolvarea sistemului, se cautau doar vinovati, doar demisii. Nu pot sa cred ca nu exista o colaborare sau o implicare intre institutii ca o alta agentie sau minister sa poata ceda un server, sa poata mari capacitatea de stocare. Nu exista nici mentenanta. Ca urmare a share-ului pe Facebook, au fost mai multe persoane interesate sa se implice - intr-o singura zi sunt 12 persoane din toate ariile", a declarat romanul.

Citeste si:
Schimbări în sistemul medical românesc. Ce noi servicii vor fi...
Schimbări în sistemul medical...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri