Cele doua echipe ale Romaniei care au participat la a XIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica (Keszthely/Ungaria, 2-10 august) au obtinut zece premii, dintre care doua medalii de aur, patru de argint si patru de bronz.

Potrivit unui comunicat de presa al MEN, medalia de aur si locul I absolut la proba de Planetariu au fost obtinute de David-Corneliu Turturean (clasa a X-a/Colegiul National "Stefan cel Mare" din Suceava).

De asemenea, cu medalie de aur a fost distins si Robert-Gabriel Pascalau (clasa a XI-a/Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta). Ambii elevi au facut parte din echipa A.

Medaliile de argint au revenit urmatorilor elevi: Paul-Florin Rebenciuc (clasa a XI-a/Colegiul National "Stefan cel Mare" din Suceava), George-Cristian Ardeleanu (clasa a IX-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) - echipa A, respectiv Constantin-Daniel Nicolae (clasa a XI-a/Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanta) si Theodor Iosif (clasa a XI-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) - echipa B, scrie Agerpres.

Vlad Rosca (clasa a XII-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) - echipa A, alaturi de Daria Teodora Harabor (clasa a X-a/Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati), Flavia-Cristiana Pascal (clasa a X-a/Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt) si Mihai Vasile (clasa a XI-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti - echipa B, si-au adjudecat medaliile de bronz.

Citeste si:
Romania, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii in iunie
Romania a inregistrat cea mai...

Echipele Romaniei au fost coordonate si insotite de lector universitar dr. Cristian Pirghie (Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava), prof. Victor Paunescu (Liceul Tehnologic Dacia din Bucuresti) si prof. dr. Petru Craciun (inspector de specialitate - Inspectoratul Scolar Judetean Suceava).

Competitia a reunit peste 200 de concurenti din 44 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Romania a indeplinit un singur obiectiv din Strategia Competitivitatii