Trei sferturi dintre tezele de doctorat de la Academia de Politie, suspecte de plagiat

Raportul Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne - emis dupa exact doua luni de verificari facute la Academia de Politie - scoate la iveala informatii socante despre in una dintre cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania; una menita sa pregateasca "oameni ai legii", scrie Pressone.

Realitatea, pe scurt: 74,3% dintre tezele sustinute in perioada 2011-2016 la Academia de Politie - si trecute deja printr-o prima verificare cu softul de identificare a similitudinilor - sunt suspecte de plagiat.

Frapant este ca 10 dintre tezele identificate cu procente foarte mari de continut posibil plagiat apartin unor cadre didactice din Academie, iar alte cinci unor angajati in pozitii administrative. Totusi, nicio lucrare stiintifica nu a fost pana acum verificata de Comisia de Etica dupa standardele legale in materie de integritatea academica. Printre ele se afla inclusiv teza de doctorat a unui decan - cel al Facultatii de Jandarmi.

Alte sase teze de doctorat ale unor cadre didactice de la mai multe universitati private din intreaga tara, sustinute la Academia de Politie, se presupune ca au fost plagiate.

Acestora li se adauga alte 37 de teze posibil plagiate ale unor angajati in principal in sistemul public; majoritatea din Ministerul de Interne - dar si din sistemul judiciar (printre ei, seful Inspectiei Judiciare, despre care PressOne a scris in exclusivitate ca a plagiat, si un procuror din Parchetul General).

Citeste si:
Ponta a pierdut procesul împotriva Ministerului Educației: plagiat...
Victor Ponta a pierdut la...

In total, 58 de teze de doctorat sustinute in perioada 2011-2016 sunt suspecte de plagiat. 58 de teze de doctorat pe care Comisia de Etica a Academiei inca nu le-a verificat pentru a vedea daca sunt, intr-adevar, plagiate. Insa, aceeasi Comisie de Etica s-a grabit, chiar anul acesta, sa-i exonereze - printr-un ansamblu de contorsiuni juridice si logice, care ar pica orice examen de integritate din orice instanta academica a lumii - pe fostul rector al Academiei de Politie, Adrian Iacob, si pe seful Directiei Generale Anticoruptie din MAI, Catalin Ionita.

Iar asta nu este tot. Teze de doctorat disparute; rezumate, referate sau doar parti din teze verificate cu un soft de verificare a similitudinilor - si nu tezele in integralitatea lor; la care se adauga rapoarte masluite prezentate ministrului de Interne de catre fostul rector, chestorul Adrian Iacob.

Toate acestea sunt doar cateva dintre constatarile Corpului de Control, finalizate printr-o plangere penala si mai multe sesizari catre diverse institutii competente ale statului.

Citeste si:
Gata cu doctoratele plagiate. Academia de Poliție, lăsată fără...
Gata cu doctoratele plagiate....
Sursa foto: Pressone.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri