Fundatia eMag da startul inscrierilor in programului Hai la Olimpiada!. Investitiile in program urca la 500.000 euro

Fundatia eMAG continua pentru al saptelea an consecutiv programul Hai la Olimpiada! si anunta inceperea inscrierilor pentru anul scolar 2019-2020 in cadrul centrelor de pregatire pentru performanta in matematica, fizica si informatica.

Fata de anul trecut, reteaua s-a extins de la 34 la 52 de centre, aflate in 26 orase - Alexandria, Bucuresti, Baia Mare, Barlad, Bistrita, Beclean, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Hunedoara, Husi, Iasi, Nasaud, Oradea, Piatra Neamt, Ramnicul Sarat, Radauti, Sangeorz-Bai, Suceava, Targoviste, Targu Mures, Timisoara, Vatra Dornei si Vaslui.

Inscrierea se poate face printr-un formular online, accesand www.hailaolimpiada.ro si se adreseaza tuturor copiilor din clasele V-XII care doresc sa se pregateasca la nivel competitiv. Perioada de inscriere este intre 2 - 23 septembrie 2019, iar pentru admiterea in program, elevii inscrisi vor sustine o testare in perioada 27 septembrie - 1 octombrie. Cei 377 de profesori din centrele de pregatire Hai la Olimpiada! (HLO) asteapta si in acest an, un numar de 5.000 de elevi.

In anul scolar 2018-2019, peste 5.000 de copii cu aptitudini la aceste materii s-au pregatit sub indrumarea a 351 de profesori de elita timp de mai bine de 11.000 de ore. Rezultatele s-au concretizat prin obtinerea unui numar de 274 medalii de aur, argint si bronz la Olimpiadele Nationale de matematica, informatica si fizica de catre cei care au urmat cursurile de pregatire din cadrul programului Hai la Olimpiada!. Un procent de 50 dintre elevii inscrisi sunt participanti activi la etapele judetene ale olimpiadelor, iar 50% dintre elevii care se califica in etapele nationale ale Olimpiadelor de matematica, fizica, informatica provin, de asemenea, din centrele de pregatire HLO.

"Este impresionant ca reusim prin acest program coagularea unor comunitati constiente de importanta sustinerii educatiei, care vor dezvolta in timp, la un nivel performant, o alta comunitate. In 2018, peste 37.000 de clienti eMAG au contribuit cu peste 120.000 de euro pentru proiectele fundatiei eMAG. Per ansamblu, valoarea investitiei in educatia tinerilor care se pregatesc in centrele de performanta totalizeaza aproximativ 500.000 de euro pe an", a declarat Tudor Vlad, presedintele fundatiei eMAG.

Prin intermediul programului sunt totodata sustinuti si cei 377 de profesori de elita din toata tara, iar o parte din investitii sunt directionate pentru dotarea laboratoarele de fizica si de informatica ale liceelor in care se desfasoara cursurile centrelor de pregatire Hai la Olimpiada!

Citeste si:
eMag deschide programe educationale after school. Statul ce face?
Daca statul nu se implica,...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri