Echipelor romanesti care vor participa anul acesta la Olimpiadele Internationale de Matematica, Fizica si Informatica pot ajunge in primele zece sau chiar in primele trei tari din lume, afirma coordonatorii loturilor olimpice, potrivit unui comunicat de presa al Fundatiei eMag.
In 2012 Romania a obtinut 6 medalii de aur, 6 medalii de argint si 3 de bronz la Olimpiadele Internationale de Matematica, Fizica si Informatica.

„Practic, fiecare membru al lotului roman a primit cate o medalie”, spune Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMag.

Saptamana trecuta, cei mai buni elevi din tara s-au strans la Brasov, Satu Mare si Timisoara pentru Olimpiadele Nationale de Matematica, Fizica, respectiv Informatica. Pe langa medaliile de aur, argint si bronz pentru fiecare clasa, acestia s-au infruntat si pentru un loc in lotul care va reprezenta Romania la Olimpiadele Internationale, care vor avea loc in lunile iulie-august.

500 de elevi s-au luptat ca sa ajunga la Olimpiadele Internationale

Dintre cei aproape 500 de elevi care au participat la Olimpiadele Nationale de la fiecare materie, doar 20 au intrat in componenta lotului extins, in luna mai dintre acestia urmand sa fie selectati cei patru pana la sase elevi care vor reprezenta tara noastra la Olimpiadele Internationale.

In 2012, Romania a fost pe primul loc in Europa si pe locul zece in lume la Olimpiada Internationala de Matematica.

“Anul acesta ne-am propus sa depasim aceasta performanta, facandu-ne loc printre primele zece tari din lume”, spune Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic la matematica.

Pe de alta parte, la fizica, Romania a obtinut in ultimii 20 de ani cate cinci medalii anual, una pentru fiecare participant.

„Eu vad anul acesta, prin continuitate, rezultate foarte bune pentru delegatia Romaniei. Sunt sigur ca vom obtine cinci medalii la Olimpiadele Internationale in acest an; nu ma ingrijoreaza numarul, ci culoarea lor. As vrea sa fie toate de aur”, spune profesorul Adrian Dafinei, coordonatorul lotului olimpic la fizica.

Cea mai dura competitie, la informatica

Cea mai dura competitie va fi inca cea de la informatica, acolo unde lotul Romaniei se va lupta pentru o pozitie in primele trei tari din lume, concurand umar la umar cu tari precum SUA., China sau Rusia.

„In ultimii ani, lotul Romaniei la informatica a fost la un nivel foarte bun. Rezultatele din 2012 au fost insa absolut deosebite: cu patru copii in lot am obtinut patru medalii, dintre care trei de aur. Si anul acesta ne asteptam la o performanta similara, avand in vedere ca trei dintre membrii lotului au fost si anul trecut la Olimpiada Internationala”, spune coordonatorul lotului olimpic la informatica, Constantin Galatan.

Anul trecut, Romania a ocupat locul patru pe natiuni la Olimpiada Internationala de Informatica, dupa S.U.A., Rusia si China.

„In 2013 vrem sa tintim o pozitie in primele trei tari”, adauga Galatan.

Fundatia eMag a fost lansata in octombrie 2012 si se concentreaza pe domeniul educational, implicandu-se mai ales in promovarea echipelor romanesti care participa la olimpiadele international.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri