Opt tari membre UE (n.a printre care si Romania) nu permit in prezent apelarea numarului unic de urgenta 112 de pe telefoane fara SIM, iar decizia recenta a Curtii de Justitie a UE nu le impune acestora sa implementeze aceasta facilitate, a anuntat Autoritatea europeana a numarului unic de urgenta (EENA). Obligatia transmiterii gratuite a localizarii celor care suna de pe telefoane fara SIM trebuie transpusa de celelalte 20 de tari membre UE care permit acum apelarea 112 si de pe telefoane fara SIM.

"In decizia sa, Curtea de Justitie a UE a apreciat ca apelurile la 112 initiate de pe telefoane fara SIM se supun prevederilor articolului 26 din Directiva UE privind Serviciul universal. Directiva cere ca "toate apelurile la numarul unic de urgenta 112" sa fie localizate. Aceasta inseamna ca atunci cand statele membre UE permit apeluri la 112 de pe telefoane fara SIM, informatiile de localizare trebuie de asemenea sa fie furnizate serviciilor de urgenta. In caz contrar, se va considera ca nu respecta legislatia europeana aplicabila in prezent (Directiva privind serviciul universal), scrie HotNews.

In prezent, apelurile de urgenta de la telefoanele fara SIM pot fi plasate in 20 de tari ale UE, iar aceasta hotarare a Curtii de Justitie a UE nu impune celorlalte state membre sa faca acest lucru", precizeaza Autoritatea europeana a numarului unic de urgenta (EENA).

Conform datelor Comisiei Europene, 8 state membre UE nu permit apelarea numarului 112 de pe telefoane fara SIM, respectiv: Bulgaria, Germania (aveau aceasta posibilitate de apelare fara cartela SIM pana in 2009), Olanda (au avut aceasta facilitate pana in 2011), Belgia, Franta, Romania, Slovenia si Marea Britanie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri